Skocz do zawartości

Użytkownicy


Popularna zawartość

Showing content with the highest reputation since 12.08.2009 we wszystkich forach

  1. 9 points
    Siema, mam problem gdyz chcialbym zrobic vote na moja strone tak jak w tym szablonie http://viewr.chapterthemes.com/preview1/movies/pellentesque/#urate16 moze byc tez w innej formie (nie koleczko tylko paski). Nawet nie musi dzialac... zeby tylko zmienialy sie wartosci tak jak w tym szablonie. Wie ktos moze jak to zrobic?
  2. 9 points
    Witam wiem, że tematów podobnych pewnie przewijało się mnóstwo jednak moj problem ciut jest inny. wydaje mi się, że kod css jest w porządku a jednak div od treści i menu zamiast być wyśrodkowane na stronie to są przesunięte w prawo że div od treści jest ucięty 3/4 a menu w ogole nie widac ktos wie co mozna z tym zrobic zeby pod IE to chodzilo? Bo oczywiscie w innych przegladarkach jest ok <style type="text/css"> body {font-size: 12px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background: #000; text-align:center; margin: 0 auto;} a img {border: 0;} #body {margin-top: 360px; margin-left: 170px; text-align: center; width: 850px; } #gora {font-size: 16px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; text-align: center; /*IE*/} #tresc {width: 840px /* Zmień na preferowaną */; margin: 0 auto; padding: 5px; background-image: url(images/tlo_2.png); margin-top: 10px; border-top:1px solid #272d07; border-bottom:1px solid #272d07; border-right:1px solid #272d07; border-left:1px solid #272d07; text-align: center /*IE*/ } #tresc .content {margin-left: 20px;margin-right: 20px; padding: 5px; font-size: 12px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; padding-top: 10px; padding-bottom: 30px; text-align: center} #tresc .content a:visited, #tresc .content a:link {text-decoration: none; text-align: center; color:#FFFFFF;} #tresc .dog_button1 a:hover {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button1 a:visited, #tresc .dog_button1 a:link {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button3 a:hover {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button3 a:visited, #tresc .dog_button3 a:link {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button4 a:hover {font: 26px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button4 a:visited, #tresc .dog_button4 a:link {font: 26px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #stopka {width: 850px; font-size: 10px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; padding-top: 10px; padding-bottom: 10px; text-align: center; margin: 0 auto; margin-top: 10px; margin-bottom: 10px; } #stopka a:link, #stopka a:visited { text-decoration: none; text-align: center; color:#FFFFFF;} #stopka a:hover {text-decoration: none; text-align: center; font-weight: normal; color:#c3da57; border-bottom: dotted 1px #c3da57;} .menu4 a, .menu4 a:link, .menu4 a:visited, .menu4 a:hover { outline: none;} .menu4, .menu4 ul{ margin: 0;padding: 0;border: 0;list-style-type: none;display: block;} .menu4 li{margin: 0;padding: 0;border: 0;display: block;float: left;position: relative;z-index: 5;background: none;} .menu4{min-height: 0;position:relative;padding: 4px 4px 4px 4px;float: right;} ul.menu4{float: right;} .menu1{position: relative;margin:0 auto;min-height: 34px;z-index: 100;margin-top: 0;margin-bottom: 0;} .menu2{position:absolute;width:100%;} .menu3{position: relative;display: block;float: right;width: auto;height: 34px;} .menu4 a{position: relative;display: block;overflow: hidden;height: 26px;cursor: pointer;font-weight: bold;font-size: 14px;text-align: left;text-decoration: none;} .menu4 ul li{margin:0;clear: both;} .menu4 a .m, .menu4 ul a, .menu4 a:link, .menu4 a:visited, .menu4 a:hover{font-weight: bold;font-size: 14px;text-align: left;text-decoration: none;} .menu4 a .m{color: #FFFFFF;padding: 0 4px;margin: 0 9px;line-height: 26px;text-align: center;} .menu4 a:hover .m{color: #c3da57;} .menu4 li:hover a .m{color: #c3da57;} .menu4 li:hover>a .m{color: #c3da57;} .menu4 a.active .m{color: #0F0801;}</style> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta http-equiv="Content-Language" content="pl"> <meta name="Keywords" content=""> <meta name="Author" content="admin"> <title></title> <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="../style.css"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body style="margin: 0pt; padding: 0pt; width: 100%; height: 100%; overflow: hidden;"> <center></center> <div style="position: absolute; z-index: 2; width: 100%; height: 100%; overflow: auto;"> <div style="margin: 0px;"> <div id="top"> <div id="body"> <div id="gora"> <div class="menu1"> <div class="menu2"> <div class="menu3"></div> <ul class="menu4"> <li><a href="index.html"><span class="m">Home</span></a></li> <li><a href="news.html"><span class="m">News</span></a> </li> <li><a href="females.html"><span class="m">Females</span></a></li> <li><a href="males.html"><span class="m">Males</span></a></li> <li><a href="puppies.html"><span class="m">Puppies</span></a></li> <li><a href="links.html"><span class="m">Links</span></a></li> <li><a href="contact.html"><span class="m">Contact</span></a></li> </ul> </div> </div> </div> </div> <div="body"> <center> <div id="tresc"> <div class="content"><!--tresc--> <center></ br> </ br> </div> </div> </center</center> </div> <!--/tresc--> </div> </div> <div id="stopka"> </div> </div> <div><img src="../images/tlo1.jpg" alt="" style="position: absolute; left: 0pt; top: 0pt; z-index: 1;"></div> </body> </html> wygląda to tak mniej więcej - menu w ogole gdzies zjechalo i go nie widać a powinno tak:
  3. 9 points
    Mam problem z wyśrodkowanie strony. W firefox'ie i operze jest wszystko ok, natomiast w IE strona jest z boku zamiast na środku, oto kod CSS, powiedzcie co jest źle, lub co trzeba dodać. html, body {background: #0b1011; font-size: 1em; font-family: verdana, tahoma, arial, helvetica, sans-serif; width: 800px; margin: 0 auto; } } #Top{ width: 800px; margin: 0 auto; } #MENU { clear: both; background-image: url('images/tlomenu.png'); width: 190px; height: 558px; float: left; overflow: hidden; } #p{ margin-top: 50px; margin-left: 40px; } #Container { background-image: url('images/tlotresc.png'); width: 610px; height: 558px; float: left; overflow: hidden; font-size: 12px; font-family: Verdana; } #Scroller-1 { margin-left: 35px; margin-top: 40px; position: absolute; overflow: hidden; width: 530px; height: 400px; } #Scroller-1 p { margin: 0; padding: 10px 30px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; text-indent: 20px; color: #6F6048; } .Scroller-Container { position: absolute; top: 0px; left: 0px; } .Scrollbar-Up{ cursor: pointer; position: absolute; margin-top: 450px; margin-left: 90px; } .Scrollbar-Down { cursor: pointer; position: absolute; margin-top: 450px; margin-left: 105px; } #POZIOME { margin-left: 0 auto; clear: both; height: 61px; width: 800px; } #stopka { clear: both; width: 800px; height: 55px; background: url("images/stopka.png") no-repeat; font-size: 10px; font-family: Tahoma ; margin: 0 auto; color: white; text-align: center; text-indent: 15px; } ul.menu, ul li { display: block; list-style: none; margin-left: 0; padding: 0; } ul.menu { width: 80px; } ul.menu a:link, ul a:visited { display: block; width: 80px; text-decoration: none; background: url('images/pustybaner.png'); padding: 5px; border: 0; font-weight: bold; font-size: 12px; color: black; font-family: tahoma; text-indent: 15px; } ul.menu a:hover { border-style: inset; padding: 7px 3px 3px 7px; background-image: url("images/zmianabaner.png") } ul.tree { display: block; margin-left: 50px; padding-left: 0; width: 400px; height: 10000px; } ul.tree ul { display: display; margin-left: 0; padding-left: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0; } ul.tree li { display: display; list-style-type: none; padding-left: 0px; background-color: none; background-position: left top; background-repeat: no-repeat; color: black; } ul.tree li.closed { background-color: none; background-position: left top; background-repeat: no-repeat; color: #ab8c08; font-weight: bold; } ul.tree li.opened { background-color: none; background-position: left top; background-repeat: no-repeat; color: black; } ul.tree li a { font-size: 14px; text-decoration: none; cursor: pointer; border: 0px; } ul.tree li a.folder { cursor: pointer; } ul.tree li a.active { font-weight: bold; } ul.tree li a:hover { text-decoration: underline; }
  4. 9 points
    Problem rozwiązany
  5. 8 points
    Mój problem polega na tym że nie wiem jak wypozycjonować div, aby wypełniał on przestrzeń między divami które mają position:fixed. Może ktoś by mi trochę uprościł to co już wypociłem. W html/css bawię się od kilku dni. Kod: CSS: html, body{background: #003300; padding: 0px; margin: 0px; height:100%;} #calosc { height:100%; position:relative; } #top{ height:100%; position: fixed; width: 760px; top: 0; right: 0; left: 0; margin-left: auto; margin-right: auto; } #menu{ height:100%; position: fixed; width: 760px; top: 0; right: 0; left: 0; margin-left: auto; margin-right: auto; margin-top: 120px; } #cialo{ height:100%; background: #e0e0e0; width: 760px; text-align: center; top: 0; right: 0; left: 0; padding-top:155px; padding-bottom:100px; margin-left: auto; margin-right: auto; } #stopa{ background-image: url('stopa.png'); bottom:0px; position:fixed; width:760px; height:100px; margin: 0 auto; text-align: center; right: 0; left: 0; } HTML: <div id="calosc"> <div id="top"> </div> <div id="menu"> </div> <div id="cialo"> </div> <div id="stopa"> </div> </div> </body> </html> html i css to skrócone wersje. W top jest logo, w menu butony, stopka ma tło i chodzi mi o to aby ciało było między stopa i menu oraz żeby rozciągało się w zależności od rozdzielczości. Teraz tak jest, ale po użyciu padding pojawia się scrollbar nawet jak nie me tekstu. ,,ciało" chcę zrobić pod include w php-może to wam trochę rozjaśnij moją sytuację :P/>/>/>/> Na koniec zdjęcie:
  6. 8 points
    Witam. Mój problem polega na tym, iż po założeniu tematu, gdy wchodzę w niego i np chcem edytowac temat czy moją wypowiedź to jest nie możliwe ponieważ: Jak widać, nie ma buttonów Edycja posta,reputacja,itd. Bede wdzięczny za pomoc .
  7. 8 points
    Witam Mam problem z wyświetlaniem menu rozwijanego tzn. menu mi się rozwija pod innego diva . Co mam zrobić w takim wypadku ? Dodaje zdjęćie Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc
  8. 8 points
    Witam, otóż próbuje bezskutecznie wyrównać 3 divy tak aby pierwszy był przy lewej krawędzi drugi wyśrodkowany a trzeci przy prawej krawędzi. Już wypróbowałem tyle sposobów że trudno było by je zliczyć. Poniżej aktualny stan mojej męczarni. <form id="kontakt" action="functions/form2mail.php" onsubmit="return validateForm()" method="POST"> <div id="kontener"> <div class="kolumna"><img src="images/ikona_imie.jpg" class="ikona"><input name="imie" id="imie" type="text" placeholder="imię / nazwisko / nazwa"></div> <div class="kolumna"><img src="images/ikona_telefon.jpg" class="ikona"><input name="telefon" id="telefon" type="text" placeholder="telefon kontaktowy" onkeyup="this.value=this.value.replace(/\D/g,'')"></div> <div class="kolumna"><img src="images/ikona_mail.jpg" class="ikona"><input name="mail" id="mail" type="text" placeholder="adres e-mail"></div> </div> <div id="textbox"><textarea id="text" class="text" name="text" placeholder="treść wiadomości"></textarea></div> <div><input id="wyslij" type="submit" value="Wyślij"></div> </form> div#kolumny { width:920px; height:26px; } div#kontener .kolumna { width: 306px; height: 26px; display:inline-block; } #kontener .tytul { font-family:tahoma; font-size:18px; color:#454746; text-align:left; text-transform:uppercase; } #kontener .tekst { font-family:tahoma; font-size:13px; color:#555555; text-align:justify; padding-left:0px; } #kontener .more { text-align: right; padding-right: 15px; } #kontakt { width: 920px; padding: 0px; overflow: hidden; /* Clear floats */ } #textbox { width: 920px; padding-top:10px; overflow: hidden; /* Clear floats */ } #kontener .ikona { border:1px #cfcfcf outset; } #imie, #mail, #telefon { height: 24px; width: 232px; padding-left:5px; font: normal 12px 'trebuchet MS', arial, helvetica; background: #ffffff; border:1px #cfcfcf outset; } #text { height: 115px; width: 910px; padding-left:5px; font: normal 12px 'trebuchet MS', arial, helvetica; background: #ffffff; border:1px #cfcfcf outset; } #wyslij { height: 21px; width: 50px; cursor: pointer; margin:15px 15px; border:0; float:right; } Próbowałem divy kolumna podzielić na 3 różne i w pierwszym dać position: relative, float:left w drugim samo position:relative a w trzecim float:right i position:relative, to jest jedna opcji przez którą przebrnąłem. najlepszy efekt otrzymałem zamieniając miejscami w kodzie 2 diva z 3 i wtedy wyświetliło w jednej linii wszystko i na miejscach w których chciałem, z tym że przełączając między formatkami tabulatorem przeskakiwał z lewego na prawy i dopiero na środkowy. Mam nadzieje że ktoś zrozumie moje wytłumaczenia. wyglada teraz tak: http://komputreks.com.pl/ a ma wygladac tak: http://mkacper.pl/komputreks.jpg
  9. 8 points
    Witam. Zajmuję się aktualnie tworzeniem forum. Chcę stworzyć system szybkiej odpowiedzi z odpowiednią akcją jQuery w przypadku braku minimalnej ilości znaków wpisanych w textarea. Mam jednak problem, gdyż nie wiem, jak zrobić blokadę tego przycisku, gdy już jeden taki komunikat się ukaże. Kiedy nacisnę przycisk i będzie mniej niż 3 znaki w formularzu, komunikat ma się pojawić na 2 sekundy i zniknąć po 0,4 s. Dopiero po tym przycisk ma się odblokować. Jak to zrobić? $(function() { $('input:submit').click(function() { var text = $('textarea#quick_reply').val(); var visible = $('tr.jquery').size(); if(text.length < 3 && visible == 0) { $('table#js_quickreply').append('<tr class="jquery"><td class="error">Treść postu musi mieć długość przynajmniej 3 znaków.</td><td> </td></tr>'); $('td.jquery').parent().delay(2000).fadeOut(400); return false; } }); }); Problem rozwiązany.
  10. 7 points
    Mam problem z ustawieniem wartosci paska postepu. Chce zrobic tak ze po nacisnieciu w czaszke skrypt zczyta wartosc tabelki i przesunie pasek o jej wartosc. Udalo mi sie zrobic jedynie skrypt ktory zczytuje wartosc z tej tabelki (Button Form Checker) ale nie wiem co zrobic zeby to dzialalo z progressbarem. Po nacisnieciu na czaszke pasek nie przesuwa sie o te wartosc tylko dazy do ujemnej nieskonczonosci. Zalaczam stronke. Zrodlo strony wiecie jak sprawdzic Wie ktos jak to zrobic? http://browsergames.2ap.pl/index.html
  11. 7 points
    Witam! Utworzyłem stronkę o geometrii analitycznej, niby na konkurs, właściwie to po to tylko, żeby babka od majcy się odwaliła, ale stronka musi byc zaakceptowana przez jury w związku z tym musi się wyświetlac na każdej przeglądarce tak samo. Stronka jest dostępna pod adresem: http://geometrianalityczna.yoyo.pl i problem polega na tym, że w niektórych przeglądarkach pod różnymi systemami, divy się rozjeżdżają - tzn. to menu raz jest tam gdzieś nad layem itd. Zdaję sobie sprawę, że spora wina w tym reklam, ale sprawdziłem to także lokalnie i też na którymś tam komputerze tak się stronka wyświetlała. Proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam
  12. 6 points
    Witam Czy długość kodu strony ma jakiś wpływ na to, jak zachowuje się i jak długo ładuje się nasza strona? Ktoś to testował? Czy zbędny kod HTML można wyrzucić całkowicie?
  13. 6 points
    Witam! Mam zamiar kupić jakieś książki, które zgłębią mnie jeszcze bardziej w tajniki HTML5 oraz CSS3. Nie jestem żółtodziobem, trochę już w tym siedzę i sporo potrafię, ale wiem, że nie wszystko. Szukam czegoś co pojmującym już co nieco będzie potrafiło wytłumaczyć, przedstawić możliwości itp. HTML5 oraz CSS3. Może być wytłumaczone od samych podstaw, byleby na podstawach się nie kończyło.
  14. 6 points
    Witam mam problem, otóż nie mogę zmienić wyglądy paska fb, nie wiem dlaczego. http://www.jqueryrain.com/?TZJZiUaM Proszę o pomoc.
  15. 6 points
    Zlecę stworzenie portalu internetowego w systemie cms. Planowana ilość zakładek – 20. Oczekiwane funkcjonalności to m.in.: aktualności; zaawansowane zarządzanie artykułami, katalog publikacji, recenzji; newsletter; formularz kontaktowy; forum dyskusyjne; możliwość komentowania określonych treści; system zarządzania reklamami, banerami oraz innymi treściami graficznymi; kalendarz wydarzeń; dodatkowe wyświetlanie, w sposób wyeksponowany aktualności; kanały informacyjne RSS; przyciski do profili w mediach społecznościowych; komunikacja pomiędzy użytkownikami; możliwość pobierania różnych treści z podziałem na użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych; tablica ogłoszeń; galeria zdjęć z możliwością komentowania; wyszukiwarka, forum, czat, oceny i opinie, komentarze, ankiety, pełna optymalizacja strony pod kątem pozycjonowania, inne, wszystko co potrzeba nowoczesnemu portalowi kulturalnemu /prasowemu, wsparcie techniczne… Konieczne jest zrobienie to w formie intuicyjnej, dla laika, tak by każdy potencjalny użytkownik/administrator mógł umieszczać informacje na stronie, a użytkownik łatwo się poruszał po stronie. Proszę o zaproponowanie również własnych innowacyjnych rozwiązań. Proszę o przedstawienie pełnej oferty, tj. pełny zakres planowanych zadań i funkcjonalności (wyżej podana specyfikacja jest otwarta), harmonogram wykonywania poszczególnych etapów oraz cenę. Wskazana cena jest końcowa i nienegocjowalna. Płatność przy odbiorze zlecenia. Zlecenie realizowane na podstawie zawartej umowy. Nie-wywiązanie się z uzgodnionego terminu realizacji powoduje natychmiastowe zerwanie umowy oraz wszczęcie postępowania administracyjnego mającego za zadanie wszczęcie drogą sądową powództwa wymuszającego rekompensatę za niedotrzymanie umowy. Oferta może również obejmować wynagrodzenie barterowe związane z reklamą na portalu oraz stałą współpracę przy realizacji innych projektów. Oferty proszę przesyłać na adres tszmich@wp.pl
  16. 6 points
    Witam, poszukuję specjalisty od technologii JavaScript do pracy na terenie Wrocławia. Szczegóły oferty znajdują się pod adresem: http://www.smtsoftware.com/programista_aplikacji_internetowych_-_wrocaw1 Osoby zainteresowane długofalową współpracą zapraszam do kontaktu: angelika.sledz@smtsoftware.com Pozdrawiam, Angelika Śledź SMT Software
  17. 6 points
    Witam mam problem, w funkcjach ustawilem sobie by strona główna wyświetlała tylko trzy typy kategori to mi dziala elegancko Problem mam teraz z tym ze jak wchodze na stronie w kategorie np "logo" to na niej widze inne posty z innych kategori np z "cos2" posty w ktorych ustawilem kategorie "cos2" nie powinny sie wyswietlac w kategori "logo" Prosze o pomoc gdzie jest problem? prosze o sugestie cokolwiek musze to naprawic To nie jest chyba wina motywu bo po zainstalowaniu wszystko było ok
  18. 5 points
    witam, mam tło strony o wysokości 1400px, treść na co niektórych podstronach jest jednak dłuższa niż wysokość tła, i teraz chciałbym uzyskać taki efekt, że podczas przewijania strony tło przewija się tylko do tych 1400px i sie zatrzymuje a treść leci dalej. Próbowałem zrobić to w poniższy sposób, ale efekt nie jest zadowalający, przejście nie jest płynne. var wysokosc_okna = $(window).height(); var szerokosc_okna = $(window).width(); $(window).scroll(function () { if ($(this).scrollTop() > (1400 - wysokosc_okna)) { $('body').css('background-attachment', 'fixed'); $('body').css("background-position", (szerokosc_okna - 900) + "px bottom"); } else { $('body').css('background-attachment', 'none'); $('body').css("background-position", (szerokosc_okna - 900) + "px top"); } });
  19. 5 points
    witam, Czy istnieje jakieś gotowe rozwiązanie (jak dla galerii jest ligthbox) umożliwiające stworzenie przewijanego paska, takiego jaki jest widoczny np. na http://www.wykop.pl/link/1089589/cipka-zakonnicy/ umożliwiający wybór tematów powiązanych.
  20. 3 points
    Jaka jest różnica między <strong> a <b> Oba działają tak samo, czyż nie?
  21. 3 points
    Witam, dziś pokaże wam jak zrobić prosty skrypt logowania i rejestracji na podstawie funkcji. Zaczynamy od utworzenia odpowiedniej tabeli CREATE TABLE `portalsi_site`.`users` ( `id` TINYINT NOT NULL AUTO_INCREMENT , `name` VARCHAR( 32 ) NOT NULL , `pass` TEXT NOT NULL , `mail` VARCHAR( 54 ) NOT NULL , `gg` VARCHAR( 20 ) NOT NULL , PRIMARY KEY ( `id` ) ) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci [/SQL] Skoro mamy już tabelę możemy zacząć pisać kod. Na początku musimy stworzyć plik konfiguracyjny, który połączy nas z bazą [PHP]<? $connection = @mysql_connect('host', 'uzytkownik', 'haslo') or die('Nie można połączyć z bazą danych.<br />Błąd: '.mysql_error()); $db = @mysql_select_db('nazwa_bazy', $connection) or die('Nie mogę połączyć z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error()); ?>[/PHP] Zapisujemy to jako plik [b]config.php[/b]. Zaczynamy od pliku [b]register.php[/b] [PHP] <?php include("config.php"); //Ważne aby config.php byl w tym samym katalogu co register.php function registerForm() { //Formularz rejestracji ?> <form method="POST"> Nazwa:<br /> <input type="text" name="name" /><br /> Hasło:<br /> <input type="password" name="pass" /><br /> E-mail:<br /> <input type="text" name="mail" /><br /> Gadu-Gadu:<br /> <input type="text" name="gg" /><br /> <input type="submit" name="submit" value="Rejestracja" /><br /> <?php } function register() { //Funkcja rejestracji //Odbieramy dane $name = $_POST['name']; $pass = md5($_POST['pass']); $mail = $_POST['mail']; $gg = $_POST['gg']; //Zmienna błedu $error = false; //Sprawdzamy czy wypełnione są pola nazwa, haslo i email if(empty($name)||empty($pass)||empty($mail)) { echo "Nie wypełniono wszystkich pól!<br />"; //Jesli nie wypelniono $error = true; } //Dodajemy do bazy jeżeli nie ma błedów if(!$error) { $query = "INSERT INTO `users` (`id`, `name`, `pass`, `mail`, `gg`) VALUES ('', '$name', '$pass', '$mail', '$gg');"; $result = mysql_query($query); echo "Zarejestrowano poprawnie, <a href=login.php>możesz się teraz zalogować!</a><br />"; } } //Teraz wywołujemy funkcje ifem if(isset($_POST['submit'])) { //Jeżeli wyslano formularz ;d register(); } else { //Jeżeli nie wyslano registerForm(); } ?>[/PHP] Rejestracje mamy już za sobą, teraz pozostał tylko plik [b]login.php[/b] [PHP] <?php session_start(); include("config.php"); //Funkcja formularza logowania function loginForm() { ?> <form method="POST"> Login:<br /> <input type="text" name="name" /><br /> Hasło:<br /> <input type="password" name="pass" /><br /> <input type="submit" name="submit" value="Zaloguj" /> </form> <?php } //Teraz funkcja odpowiadająca za zalogowanie function login() { //Odbieramy dane $name = $_POST['name']; $pass = md5($_POST['pass']); $error = false; //Sprawdzamy puste pola if(empty($name)||empty($pass)) { echo "Nie wypełniono wszystkich pól!<br />"; $error = true; } //Sprawdzamy czy w bazie istnieje taki użytkownik i logujemy $query = "SELECT * FROM users WHERE name = '$name' AND pass = '$pass'"; $result = mysql_query($query); $dane = mysql_fetch_array($result); if($name == $dane['name'] && $pass == $dane['pass'] && !$error) { //Tu oczywiście możemy wczytać takie wartosci jakie chcemy $_SESSION['loged'] = true; $_SESSION['nick'] = $dane['name']; $_SESSION['gg'] = $dane['gg']; $_SESSION['mail'] = $dane['mail']; echo "Zostałeś poprawnie zalogowany!<br />"; } else { echo "Nie można zalogować, <a href=login.php>spróbój ponownie.</a><br />"; } } //Wczytujemy funkcje if(isset($_POST['submit'])) { //Jesli wyslano formularz login(); } else { //Jesli nie wyslano loginForm(); } ?>PHP] I taki mały „bajer” na sprawdzenie w postaci [b]index.php[/b] [PHP] <?php session_start(); header("Content-Type: text/html; charset=utf8"); include("config.php"); if($_SESSION['loged']) { echo 'Witaj '.$_SESSION['nick'].'<br />Twój e-mail to: '.$_SESSION['mail'].'<br />A gg: '.$_SESSION['gg'].'.'; } else { echo '<a href=register.php>Zarejestruj się </a><a href=login.php>lub zaloguj.</a>'; } ?>[/PHP] Miłej zabawy w PHP, myślę że pomogłem Skrypt sprawdzony, u mnie działa
  22. 2 points
    Witam. Projektuję swój własny system CMS. Chciałbym aby klienci mojej firmy logowali się do niego przez adres cms.(mojafirma).pl. Przewiduję dodawanie aktualności, opinie, galerie zdjęć itd - jak w większości CMS-ów. Moje pytanie brzmi:w jaki sposób mam dostać się do plików na domenie (domenaklienta).pl z cms.(mojafirma).pl ? Większość komponentów na stronie (jak na przykład opinie o produktach) są obsługiwane w pełni z bazy danych, jednak problem pojawia się np przy uploaderze plików do galerii zdjęć. Jak obsłużyć coś takiego bez użycia FTP?
  23. 2 points
    Witam, Poszukuje osoby która pomoze mi w uruchomieniu skryptu - chodzi o poprawe błędów. Problem polega na łączeniu się z baza danych.
  24. 2 points
    Witam! Nie wiem czy w dobrym dziale, ale chce pobrać dane z pliku który z tego co wiem jest w formacie json. Zawartośc zdalnego pliku: { "status": "ok", "status_code": "NO_ERROR", "data": { "achievements": { "medalCarius": 3, "medalHalonen": 0, "medalPascucci": 0, "invader": 0, "medalFadin": 0, "armorPiercer": 1, "medalEkins": 0, "mousebane": 0, "mechanicEngineer": false, "medalBrunoPietro": 0, "heroesOfRassenay": 0, "medalKay": 4, "evileye": 0, "tankExperts": { "usa": false, "france": false, "ussr": false, "china": false, "uk": false, "germany": false }, "defender": 1, "medalLeClerc": 3, "supporter": 0, "medalTamadaYoshio": 0, "steelwall": 0, "bombardier": 0, "medalAbrams": 3, "medalBrothersInArms": 0, "maxDiehardSeries": 3, "medalPoppel": 3, "medalOrlik": 0, "maxKillingSeries": 4, "handOfDeath": 1, "medalTarczay": 0, "sinai": 0, "sniper": 1, "warrior": 0, "titleSniper": 1, "maxInvincibleSeries": 3, "medalCrucialContribution": 0, "medalDeLanglade": 0, "medalWittmann": 0, "medalBurda": 0, "maxPiercingSeries": 9, "scout": 0, "beasthunter": 0, "kamikaze": 0, "medalRadleyWalters": 0, "raider": 0, "medalNikolas": 0, "medalOskin": 0, "medalBillotte": 0, "medalLavrinenko": 4, "medalKolobanov": 0, "invincible": 0, "lumberjack": 0, "medalBoelter": 0, "tankExpert": 0, "diehard": 0, "medalLafayettePool": 0, "mechanicEngineers": { "usa": false, "france": false, "ussr": false, "china": false, "uk": false, "germany": false }, "medalLehvaslaiho": 0, "medalDumitru": 0, "maxSniperSeries": 17, "medalKnispel": 3 }, "ratings": { "spotted": { "place": 759270, "value": 406 }, "dropped_ctf_points": { "place": 945790, "value": 159 }, "battle_avg_xp": { "place": 555893, "value": 209 }, "xp": { "place": 771174, "value": 92787 }, "battles": { "place": 839663, "value": 444 }, "damage_dealt": { "place": 733203, "value": 88326 }, "ctf_points": { "place": 884903, "value": 529 }, "integrated_rating": { "place": 697870, "value": 4 }, "battle_avg_performance": { "place": 1088643, "value": 45 }, "frags": { "place": 783394, "value": 231 }, "battle_wins": { "place": 854002, "value": 200 } }, "name": "Neomagic", "created_at": 1327841290.0, "vehicles": [ { "spotted": 0, "localized_name": "SU-85B", "name": "GAZ-74b", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 106, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-gaz-74b.png", "frags": 0, "win_count": 56, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-28", "name": "T-28", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 94, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-28.png", "frags": 0, "win_count": 42, "class": "mediumTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "KW-1", "name": "KV1", "level": 5, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 75, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-kv1.png", "frags": 0, "win_count": 24, "class": "heavyTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-46", "name": "T-46", "level": 3, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 45, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-46.png", "frags": 0, "win_count": 21, "class": "lightTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "SU-76", "name": "SU-76", "level": 3, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 31, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-su-76.png", "frags": 0, "win_count": 16, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-50", "name": "T-50", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 31, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-50.png", "frags": 0, "win_count": 14, "class": "lightTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "SU-85", "name": "SU-85", "level": 5, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 25, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-su-85.png", "frags": 0, "win_count": 9, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "KW-2", "name": "KV2", "level": 6, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 20, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-kv2.png", "frags": 0, "win_count": 10, "class": "heavyTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-26", "name": "T-26", "level": 2, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 8, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-26.png", "frags": 0, "win_count": 4, "class": "lightTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "AT-1", "name": "AT-1", "level": 2, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 6, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-at-1.png", "frags": 0, "win_count": 3, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "MS-1", "name": "MS-1", "level": 1, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 3, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-ms-1.png", "frags": 0, "win_count": 1, "class": "lightTank" } ], "updated_at": 1352126066.0, "battles": { "spotted": 406, "hits_percents": 48, "capture_points": 529, "damage_dealt": 88326, "frags": 231, "dropped_capture_points": 159 }, "summary": { "wins": 200, "losses": 237, "battles_count": 444, "survived_battles": 74 }, "experience": { "xp": 92787, "battle_avg_xp": 209, "max_xp": 1107 }, "clan": { "member": null, "clan": null, "clan_ext": null } } } Dane które będą pobranę chce nałożyć na obrazek (PHP + GD). Niestety nie miałem żadnego kontaktu z json, który jest porównywalny do xml'a. Jakby ktoś dał przykład w jaki sposób pobrać dane typu: "place": 759270, "value": 406 "spotted": 0, "localized_name": "T-50", "name": "T-50", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 31, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-50.png", "frags": 0, "win_count": 14, "class": "lightTank" Z góry dziekuję, nawet za nakierownia jak to zrobić. Aktualnie mam skrypt PHP który wyszukje te dane z html'a, ale nie wszytskie dane są tam pokazywane.
  25. 2 points
    Jesteś grafikiem? Masz wolny czas? Mamy coś dla Ciebie!! Konkurs na najlepszy layout forum www.webforum.pl Konkurs jest darmowy i nie wymaga wpisowego. Nagrody: -1 miejsce duży baner na naszym forum przez 30 dni + dyplom -2 miejsce średni baner na naszym forum przez 14 dni + dyplom -3 miejsce mały baner na naszym forum przez 7 dni + dyplom Nasze jedyne wymagania to : - Umożliwienia nam wykorzystania swojej pracy na naszym forum - Kreatywność - wysłanie layouta w rozszerzeniach : .png oraz .xcf (lub inne w stylu .xcf) I chcielibyśmy aby forum pozostało w tej samej tonacji kolorów, choć nie jest to obowiązkowe Termin składania prac to 14 kwietnia 2011 Jeśli będzie więcej niż 6 prac przewidziane są dodatkowe nagrody !
Tablica użytkowników w strefie czasowej Warszawa/GMT+02:00
×