Skocz do zawartości

Użytkownicy


Popularna zawartość

Showing content with the highest reputation since 12.08.2009 we wszystkich forach

  1. 10 points
    Witam, jako, że zaczynam swoją przygodę z CSS i znam w miarę podstawy html to stanąłem przed niemałym problemem. Otóż staram się zakodować szablon do HTML+CSS. Udało mi się zrobić już poziome menu, jednak problem zaczyna się dalej. Pod menu ma być logo, zwykły obrazek, lecz obok logo chciałbym mieć panel logowania, tj jako tło i żeby można było wstawić na niego skrypt logowania. I tutaj zaczynają się schody bo zupełnie nie wiem jak to zrobić, załączam obrazek i kod. Z góry dziękuję za wskazówki i pozdrawiam :)/> Przy okazji będę również wdzięczny za pokazanie ewentualnych błędów :)/> Kod: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> body { background-color:#0b0b0b; width:1200px; margin:0 auto; } #menu-g { height:60px; } #logo { height:212px; white-space:nowrap; } #panel-l { height:212px; background-image:url(images/image__20.jpg); background-repeat:no-repeat; } </style> </head> <body> <div id="menu-g"><a href="#"><img src="images/image__01.jpg" /></a><img src="images/image__02.jpg" /><a href="#"><img src="images/image__03.jpg" /></a><img src="images/image__04.jpg" /><a href="#"><img src="images/image__05.jpg" /></a><img src="images/image__06.jpg" /><a href="#"><img src="images/image__07.jpg" /></a><img src="images/image__08.jpg" /><a href="#"><img src="images/image__09.jpg" /></a><img src="images/image__10.jpg" /><a href="#"><img src="images/image__11.jpg" /></a><img src="images/image__12.jpg" /><a href="#"><img src="images/image__13.jpg" /></a><a href="#"><img src="images/image__14.jpg" /></a><a href="#"><img src="images/image__15.jpg" /></a><a href="#"><img src="images/image__16.jpg" /></a><a href="#"><img src="images/image__17.jpg" /></a><img src="images/image__18.jpg" /></div> <div id="logo"><img src="images/image__19.jpg" /><div id="panel-l"></div></div> </body> </html>
  2. 9 points
    z góry mówie że się ucze dopiero javy a na stronach czy w tutorialach które znalazlem są jakieś bardzo rozbudowane galerie itp. przeważnie działające juz z mysql, a mi chodzi o to że mam kilka miniaturek normalnie wklejonych w html za pomocą <img src="" /> i jedno duże zdj które zmienia się za każdym razem po kliknięciu, i teraz pytanie jak zrobić żeby bez odświeżania stronki zmienialo mi to duze zdj po kliknieciu w miniaturke, zależy mi na tym żeby było to umieszczone za pomocą html.
  3. 9 points
    Witam Robię sobie stronę internetową. Będzie to strona m.in. z moimi fotkami. Natomiast obecnie próbuję rozkminić działanie FANCYBOXA. Moja przykładowa ("ćwiczebna") strona znajduję się pod tym linkiem: http://tczew.net.pl/~karteg/ Jeśli klikniecie na zdjęcie, to wskoczy ramka ze zdjęciem, a przełączanie na kolejne zdjęcie spowoduje efekt wślizgnięcia się kolejnego zdjęcia (taki ala slider). Właśnie nie wiem jak to zmienić w moim kodzie pliku index.html, który też wam poniżej wkleję. Nie podoba mi się ten efekt slidera. Na stronie fancyboxa jest na dole strony wiele opisane - jakieś parametry, ale nie wiem jak to wpisać - nie znam się na tym. http://fancyapps.com/fancybox/ Jeśli zjedziecie trochę w dół na stronie fancyboxa, to zobaczycie to (zrzut ekranu ze strony fancybox): http://tczew.net.pl/~karteg/3.jpg Więc jeśli możecie to wejdźcie na stronę fancyboxa, czyli na to: http://fancyapps.com/fancybox/ następnie kliknijcie w wyróżnioną galerię. I to właśnie chcę uzyskać. Przejścia pomiędzy przełączanymi zdjęciami. Nie ma tu slidera... jest po prostu klik i od razu pojawia się nowe zdjęcie bez żadnych zbędnych efektów. W tejże wyróżnionej galerii jest też i podpis pod zdjęciem na białej ramce. To też chciałbym wiedzieć jak uzyskać. Bo mój podpis, na mojej tymczasowej stronie, nie odpowiada mi. KOD PLIKU INDEX.HTML: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="source/jquery.fancybox.css" media="screen" /> <script type="text/javascript" language="javascript" src="lib/jquery-1.10.1.min.js"></script> <script type="text/javascript" language="javascript" src="source/jquery.fancybox.js"></script> <script type="text/javascript" language="javascript"> $(document).ready(function(){ $('.fancybox').fancybox(); }); </script> </head> <body> <a class="fancybox" rel="gallery" title="Ćwiczenie" href="maly.jpg"><img src="duzy.jpg" /></a> <br><br><br><br> <a class="fancybox" rel="gallery" title="Ćwiczenie" href="maly1.jpg"><img src="duzy1.jpg" /></a> <br><br><br><br> <a class="fancybox" rel="gallery" title="Ćwiczenie" href="maly3.jpg"><img src="duzy3.jpg" /></a> <br><br><br><br> </body> </html> Podsumowując: 1)Chcę uzyskać taki efekt przełączania, jak opisałem wyżej. 2)Chcę taki podpis pod zdjęciem jak opisałem wyżej. i dodatkowo: gdzie mogę znaleźć jakiś kurs po PL ale Fancyboxa? i jak można korzystać z tych parametrów Fancyboxa, które są wyszczególnione w dolnej części strony Fancyboxa. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestię. Pozdrawiam
  4. 9 points
    Siema, mam problem gdyz chcialbym zrobic vote na moja strone tak jak w tym szablonie http://viewr.chapterthemes.com/preview1/movies/pellentesque/#urate16 moze byc tez w innej formie (nie koleczko tylko paski). Nawet nie musi dzialac... zeby tylko zmienialy sie wartosci tak jak w tym szablonie. Wie ktos moze jak to zrobic?
  5. 9 points
    Witam wiem, że tematów podobnych pewnie przewijało się mnóstwo jednak moj problem ciut jest inny. wydaje mi się, że kod css jest w porządku a jednak div od treści i menu zamiast być wyśrodkowane na stronie to są przesunięte w prawo że div od treści jest ucięty 3/4 a menu w ogole nie widac ktos wie co mozna z tym zrobic zeby pod IE to chodzilo? Bo oczywiscie w innych przegladarkach jest ok &lt;style type="text/css"&gt; body {font-size: 12px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background: #000; text-align:center; margin: 0 auto;} a img {border: 0;} #body {margin-top: 360px; margin-left: 170px; text-align: center; width: 850px; } #gora {font-size: 16px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; text-align: center; /*IE*/} #tresc {width: 840px /* Zmień na preferowaną */; margin: 0 auto; padding: 5px; background-image: url(images/tlo_2.png); margin-top: 10px; border-top:1px solid #272d07; border-bottom:1px solid #272d07; border-right:1px solid #272d07; border-left:1px solid #272d07; text-align: center /*IE*/ } #tresc .content {margin-left: 20px;margin-right: 20px; padding: 5px; font-size: 12px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; padding-top: 10px; padding-bottom: 30px; text-align: center} #tresc .content a:visited, #tresc .content a:link {text-decoration: none; text-align: center; color:#FFFFFF;} #tresc .dog_button1 a:hover {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button1 a:visited, #tresc .dog_button1 a:link {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button3 a:hover {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button3 a:visited, #tresc .dog_button3 a:link {font: 32px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button4 a:hover {font: 26px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #tresc .dog_button4 a:visited, #tresc .dog_button4 a:link {font: 26px Georgia; color:#000;text-shadow: #FFF 1px 1px 1px;} #stopka {width: 850px; font-size: 10px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; padding-top: 10px; padding-bottom: 10px; text-align: center; margin: 0 auto; margin-top: 10px; margin-bottom: 10px; } #stopka a:link, #stopka a:visited { text-decoration: none; text-align: center; color:#FFFFFF;} #stopka a:hover {text-decoration: none; text-align: center; font-weight: normal; color:#c3da57; border-bottom: dotted 1px #c3da57;} .menu4 a, .menu4 a:link, .menu4 a:visited, .menu4 a:hover { outline: none;} .menu4, .menu4 ul{ margin: 0;padding: 0;border: 0;list-style-type: none;display: block;} .menu4 li{margin: 0;padding: 0;border: 0;display: block;float: left;position: relative;z-index: 5;background: none;} .menu4{min-height: 0;position:relative;padding: 4px 4px 4px 4px;float: right;} ul.menu4{float: right;} .menu1{position: relative;margin:0 auto;min-height: 34px;z-index: 100;margin-top: 0;margin-bottom: 0;} .menu2{position:absolute;width:100%;} .menu3{position: relative;display: block;float: right;width: auto;height: 34px;} .menu4 a{position: relative;display: block;overflow: hidden;height: 26px;cursor: pointer;font-weight: bold;font-size: 14px;text-align: left;text-decoration: none;} .menu4 ul li{margin:0;clear: both;} .menu4 a .m, .menu4 ul a, .menu4 a:link, .menu4 a:visited, .menu4 a:hover{font-weight: bold;font-size: 14px;text-align: left;text-decoration: none;} .menu4 a .m{color: #FFFFFF;padding: 0 4px;margin: 0 9px;line-height: 26px;text-align: center;} .menu4 a:hover .m{color: #c3da57;} .menu4 li:hover a .m{color: #c3da57;} .menu4 li:hover&gt;a .m{color: #c3da57;} .menu4 a.active .m{color: #0F0801;}&lt;/style&gt; &lt;!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"&gt; &lt;head&gt; &lt;meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=windows-1250"&gt; &lt;meta http-equiv="Content-Language" content="pl"&gt; &lt;meta name="Keywords" content=""&gt; &lt;meta name="Author" content="admin"&gt; &lt;title&gt;&lt;/title&gt; &lt;link rel="Stylesheet" type="text/css" href="../style.css"&gt; &lt;meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"&gt; &lt;/head&gt; &lt;body style="margin: 0pt; padding: 0pt; width: 100%; height: 100%; overflow: hidden;"&gt; &lt;center&gt;&lt;/center&gt; &lt;div style="position: absolute; z-index: 2; width: 100%; height: 100%; overflow: auto;"&gt; &lt;div style="margin: 0px;"&gt; &lt;div id="top"&gt; &lt;div id="body"&gt; &lt;div id="gora"&gt; &lt;div class="menu1"&gt; &lt;div class="menu2"&gt; &lt;div class="menu3"&gt;&lt;/div&gt; &lt;ul class="menu4"&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="index.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;Home&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="news.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;News&lt;/span&gt;&lt;/a&gt; &lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="females.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;Females&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="males.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;Males&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="puppies.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;Puppies&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="links.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;Links&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt; &lt;li&gt;&lt;a href="contact.html"&gt;&lt;span class="m"&gt;Contact&lt;/span&gt;&lt;/a&gt;&lt;/li&gt; &lt;/ul&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;div="body"&gt; &lt;center&gt; &lt;div id="tresc"&gt; &lt;div class="content"&gt;&lt;!--tresc--&gt; &lt;center&gt;&lt;/ br&gt; &lt;/ br&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;/center&lt;/center&gt; &lt;/div&gt; &lt;!--/tresc--&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;div id="stopka"&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;div&gt;&lt;img src="../images/tlo1.jpg" alt="" style="position: absolute; left: 0pt; top: 0pt; z-index: 1;"&gt;&lt;/div&gt; &lt;/body&gt; &lt;/html&gt; wygląda to tak mniej więcej - menu w ogole gdzies zjechalo i go nie widać a powinno tak:
  6. 9 points
    Mam problem z wyśrodkowanie strony. W firefox'ie i operze jest wszystko ok, natomiast w IE strona jest z boku zamiast na środku, oto kod CSS, powiedzcie co jest źle, lub co trzeba dodać. html, body {background: #0b1011; font-size: 1em; font-family: verdana, tahoma, arial, helvetica, sans-serif; width: 800px; margin: 0 auto; } } #Top{ width: 800px; margin: 0 auto; } #MENU { clear: both; background-image: url('images/tlomenu.png'); width: 190px; height: 558px; float: left; overflow: hidden; } #p{ margin-top: 50px; margin-left: 40px; } #Container { background-image: url('images/tlotresc.png'); width: 610px; height: 558px; float: left; overflow: hidden; font-size: 12px; font-family: Verdana; } #Scroller-1 { margin-left: 35px; margin-top: 40px; position: absolute; overflow: hidden; width: 530px; height: 400px; } #Scroller-1 p { margin: 0; padding: 10px 30px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; text-indent: 20px; color: #6F6048; } .Scroller-Container { position: absolute; top: 0px; left: 0px; } .Scrollbar-Up{ cursor: pointer; position: absolute; margin-top: 450px; margin-left: 90px; } .Scrollbar-Down { cursor: pointer; position: absolute; margin-top: 450px; margin-left: 105px; } #POZIOME { margin-left: 0 auto; clear: both; height: 61px; width: 800px; } #stopka { clear: both; width: 800px; height: 55px; background: url("images/stopka.png") no-repeat; font-size: 10px; font-family: Tahoma ; margin: 0 auto; color: white; text-align: center; text-indent: 15px; } ul.menu, ul li { display: block; list-style: none; margin-left: 0; padding: 0; } ul.menu { width: 80px; } ul.menu a:link, ul a:visited { display: block; width: 80px; text-decoration: none; background: url('images/pustybaner.png'); padding: 5px; border: 0; font-weight: bold; font-size: 12px; color: black; font-family: tahoma; text-indent: 15px; } ul.menu a:hover { border-style: inset; padding: 7px 3px 3px 7px; background-image: url("images/zmianabaner.png") } ul.tree { display: block; margin-left: 50px; padding-left: 0; width: 400px; height: 10000px; } ul.tree ul { display: display; margin-left: 0; padding-left: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0; } ul.tree li { display: display; list-style-type: none; padding-left: 0px; background-color: none; background-position: left top; background-repeat: no-repeat; color: black; } ul.tree li.closed { background-color: none; background-position: left top; background-repeat: no-repeat; color: #ab8c08; font-weight: bold; } ul.tree li.opened { background-color: none; background-position: left top; background-repeat: no-repeat; color: black; } ul.tree li a { font-size: 14px; text-decoration: none; cursor: pointer; border: 0px; } ul.tree li a.folder { cursor: pointer; } ul.tree li a.active { font-weight: bold; } ul.tree li a:hover { text-decoration: underline; }
  7. 9 points
    Problem rozwiązany
  8. 8 points
    Witam, Zakupilem wczoraj na mintshost.pl serwer vps w ogole go nie ruszalem powie ktos co trzeba zrobic itp.. zeby postawic na nim master boosta? w co wejsc co zrobic itp.. Pozdrawiam
  9. 8 points
    Witam, Chciałbym zbudować stronę. Chciałbym, aby zawierała 1) Polskie znaki 2) Możliwość zmiany koloru tła 3) Możliwość zmiany tekstu 4) Chciałbym, aby była wyśrodkowana w pionie i w poziomie. 5) Chciałbym, aby była napisana w HTML 6) Chciałbym wkleić skrypt: &lt;script language="javascript"&gt; function SprawdzFormularz(f) { if (f.email.value=='') { alert('Nie podałeś/aś adresu e-mail.'); return false; } if ( ((f.email.value.indexOf('@',1))==-1)||(f.email.value.indexOf('.',1))==-1 ) { alert('Podałeś/aś błędny adres e-mail'); return false; } if (f.imie.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego imienia'); return false; } if (f.nazwisko.value=='') { alert('Nie podałeś/aś swojego nazwiska'); return false; } if (f.pp.checked == false ) { alert('Musisz zgodzić się z Polityką Prywatności.'); return false; } else { return true; } } &lt;/script&gt; &lt;form target="_blank" action="http://www.implebot.pl/post.php" name="impleBOT.pl" method="post" onsubmit="return SprawdzFormularz(this)"&gt; &lt;input name="uid" type="hidden" value="48329"&gt; &lt;input name="zrodlo" type="hidden" value="standard"&gt; &lt;div style="clear:both; padding-top:5px;;"&gt;&lt;label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="email"&gt;E-mail:&lt;/label&gt; &lt;input style="width:180px; display:block; float:left;" name="email" type="text"&gt;&lt;/div&gt; &lt;div style="clear:both; padding-top:5px;"&gt;&lt;label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="imie"&gt;Imię:&lt;/label&gt; &lt;input style="width:180px; display:block; float:left;" name="imie" type="text"&gt;&lt;/div&gt; &lt;div style="clear:both; padding-top:5px;"&gt;&lt;label style="width:60px; display:block; float:left; margin-right:15px;" for="nazwisko"&gt;Nazwisko:&lt;/label&gt; &lt;input style="width:180px; display:block; float:left;" name="nazwisko" type="text"&gt;&lt;/div&gt; &lt;input style="clear:both; display:block; width:254px; margin-top:5px;" type="submit" value="Zapisz mnie"&gt; &lt;/form&gt; i link. Chciałbym, aby wyglądało tak, przy czym tekst podkreślony to odnośnik. http://img809.imageshack.us/img809/4561/t62y.jpg Ktoś pomoże?
  10. 8 points
    Mój problem polega na tym że nie wiem jak wypozycjonować div, aby wypełniał on przestrzeń między divami które mają position:fixed. Może ktoś by mi trochę uprościł to co już wypociłem. W html/css bawię się od kilku dni. Kod: CSS: html, body{background: #003300; padding: 0px; margin: 0px; height:100%;} #calosc { height:100%; position:relative; } #top{ height:100%; position: fixed; width: 760px; top: 0; right: 0; left: 0; margin-left: auto; margin-right: auto; } #menu{ height:100%; position: fixed; width: 760px; top: 0; right: 0; left: 0; margin-left: auto; margin-right: auto; margin-top: 120px; } #cialo{ height:100%; background: #e0e0e0; width: 760px; text-align: center; top: 0; right: 0; left: 0; padding-top:155px; padding-bottom:100px; margin-left: auto; margin-right: auto; } #stopa{ background-image: url('stopa.png'); bottom:0px; position:fixed; width:760px; height:100px; margin: 0 auto; text-align: center; right: 0; left: 0; } HTML: &lt;div id="calosc"&gt; &lt;div id="top"&gt; &lt;/div&gt; &lt;div id="menu"&gt; &lt;/div&gt; &lt;div id="cialo"&gt; &lt;/div&gt; &lt;div id="stopa"&gt; &lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;/body&gt; &lt;/html&gt; html i css to skrócone wersje. W top jest logo, w menu butony, stopka ma tło i chodzi mi o to aby ciało było między stopa i menu oraz żeby rozciągało się w zależności od rozdzielczości. Teraz tak jest, ale po użyciu padding pojawia się scrollbar nawet jak nie me tekstu. ,,ciało" chcę zrobić pod include w php-może to wam trochę rozjaśnij moją sytuację :P/>/>/>/> Na koniec zdjęcie:
  11. 8 points
    Witam. Mój problem polega na tym, iż po założeniu tematu, gdy wchodzę w niego i np chcem edytowac temat czy moją wypowiedź to jest nie możliwe ponieważ: Jak widać, nie ma buttonów Edycja posta,reputacja,itd. Bede wdzięczny za pomoc .
  12. 8 points
    Witam Mam problem z wyświetlaniem menu rozwijanego tzn. menu mi się rozwija pod innego diva . Co mam zrobić w takim wypadku ? Dodaje zdjęćie Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc
  13. 8 points
    Witam, otóż próbuje bezskutecznie wyrównać 3 divy tak aby pierwszy był przy lewej krawędzi drugi wyśrodkowany a trzeci przy prawej krawędzi. Już wypróbowałem tyle sposobów że trudno było by je zliczyć. Poniżej aktualny stan mojej męczarni. &lt;form id="kontakt" action="functions/form2mail.php" onsubmit="return validateForm()" method="POST"&gt; &lt;div id="kontener"&gt; &lt;div class="kolumna"&gt;&lt;img src="images/ikona_imie.jpg" class="ikona"&gt;&lt;input name="imie" id="imie" type="text" placeholder="imię / nazwisko / nazwa"&gt;&lt;/div&gt; &lt;div class="kolumna"&gt;&lt;img src="images/ikona_telefon.jpg" class="ikona"&gt;&lt;input name="telefon" id="telefon" type="text" placeholder="telefon kontaktowy" onkeyup="this.value=this.value.replace(/\D/g,'')"&gt;&lt;/div&gt; &lt;div class="kolumna"&gt;&lt;img src="images/ikona_mail.jpg" class="ikona"&gt;&lt;input name="mail" id="mail" type="text" placeholder="adres e-mail"&gt;&lt;/div&gt; &lt;/div&gt; &lt;div id="textbox"&gt;&lt;textarea id="text" class="text" name="text" placeholder="treść wiadomości"&gt;&lt;/textarea&gt;&lt;/div&gt; &lt;div&gt;&lt;input id="wyslij" type="submit" value="Wyślij"&gt;&lt;/div&gt; &lt;/form&gt; div#kolumny { width:920px; height:26px; } div#kontener .kolumna { width: 306px; height: 26px; display:inline-block; } #kontener .tytul { font-family:tahoma; font-size:18px; color:#454746; text-align:left; text-transform:uppercase; } #kontener .tekst { font-family:tahoma; font-size:13px; color:#555555; text-align:justify; padding-left:0px; } #kontener .more { text-align: right; padding-right: 15px; } #kontakt { width: 920px; padding: 0px; overflow: hidden; /* Clear floats */ } #textbox { width: 920px; padding-top:10px; overflow: hidden; /* Clear floats */ } #kontener .ikona { border:1px #cfcfcf outset; } #imie, #mail, #telefon { height: 24px; width: 232px; padding-left:5px; font: normal 12px 'trebuchet MS', arial, helvetica; background: #ffffff; border:1px #cfcfcf outset; } #text { height: 115px; width: 910px; padding-left:5px; font: normal 12px 'trebuchet MS', arial, helvetica; background: #ffffff; border:1px #cfcfcf outset; } #wyslij { height: 21px; width: 50px; cursor: pointer; margin:15px 15px; border:0; float:right; } Próbowałem divy kolumna podzielić na 3 różne i w pierwszym dać position: relative, float:left w drugim samo position:relative a w trzecim float:right i position:relative, to jest jedna opcji przez którą przebrnąłem. najlepszy efekt otrzymałem zamieniając miejscami w kodzie 2 diva z 3 i wtedy wyświetliło w jednej linii wszystko i na miejscach w których chciałem, z tym że przełączając między formatkami tabulatorem przeskakiwał z lewego na prawy i dopiero na środkowy. Mam nadzieje że ktoś zrozumie moje wytłumaczenia. wyglada teraz tak: http://komputreks.com.pl/ a ma wygladac tak: http://mkacper.pl/komputreks.jpg
  14. 8 points
    Witam. Zajmuję się aktualnie tworzeniem forum. Chcę stworzyć system szybkiej odpowiedzi z odpowiednią akcją jQuery w przypadku braku minimalnej ilości znaków wpisanych w textarea. Mam jednak problem, gdyż nie wiem, jak zrobić blokadę tego przycisku, gdy już jeden taki komunikat się ukaże. Kiedy nacisnę przycisk i będzie mniej niż 3 znaki w formularzu, komunikat ma się pojawić na 2 sekundy i zniknąć po 0,4 s. Dopiero po tym przycisk ma się odblokować. Jak to zrobić? $(function() { $('input:submit').click(function() { var text = $('textarea#quick_reply').val(); var visible = $('tr.jquery').size(); if(text.length &lt; 3 &amp;&amp; visible == 0) { $('table#js_quickreply').append('&lt;tr class="jquery"&gt;&lt;td class="error"&gt;Treść postu musi mieć długość przynajmniej 3 znaków.&lt;/td&gt;&lt;td&gt; &lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;'); $('td.jquery').parent().delay(2000).fadeOut(400); return false; } }); }); Problem rozwiązany.
  15. 7 points
    Witam Buduję od podstaw stronę w HTML i CSS która ma być zoptymalizowana pod SEO. Zatem ma ktoś jakiś szczegółowy poradnik jak postępować w takich sytuacjach i od czego zacząć budując taką stronę?
  16. 7 points
    Witam Próbuję rozkminić jak wywołać następującą akcję: Uzytkownik wbija na stronę zapoznaje się z opisem zawartości pliku do pobrania ale by go pobrać musi obejrzeć reklamę wideo i dopiero po obejrzeniu reklamy aktywuje się przycisk "pobierz" Jakieś propozycje? Prosze o pomoc.
  17. 7 points
    Mam problem z ustawieniem wartosci paska postepu. Chce zrobic tak ze po nacisnieciu w czaszke skrypt zczyta wartosc tabelki i przesunie pasek o jej wartosc. Udalo mi sie zrobic jedynie skrypt ktory zczytuje wartosc z tej tabelki (Button Form Checker) ale nie wiem co zrobic zeby to dzialalo z progressbarem. Po nacisnieciu na czaszke pasek nie przesuwa sie o te wartosc tylko dazy do ujemnej nieskonczonosci. Zalaczam stronke. Zrodlo strony wiecie jak sprawdzic Wie ktos jak to zrobic? http://browsergames.2ap.pl/index.html
  18. 7 points
    Witam! Utworzyłem stronkę o geometrii analitycznej, niby na konkurs, właściwie to po to tylko, żeby babka od majcy się odwaliła, ale stronka musi byc zaakceptowana przez jury w związku z tym musi się wyświetlac na każdej przeglądarce tak samo. Stronka jest dostępna pod adresem: http://geometrianalityczna.yoyo.pl i problem polega na tym, że w niektórych przeglądarkach pod różnymi systemami, divy się rozjeżdżają - tzn. to menu raz jest tam gdzieś nad layem itd. Zdaję sobie sprawę, że spora wina w tym reklam, ale sprawdziłem to także lokalnie i też na którymś tam komputerze tak się stronka wyświetlała. Proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam
  19. 6 points
    Witam Czy długość kodu strony ma jakiś wpływ na to, jak zachowuje się i jak długo ładuje się nasza strona? Ktoś to testował? Czy zbędny kod HTML można wyrzucić całkowicie?
  20. 6 points
    Witam! Mam zamiar kupić jakieś książki, które zgłębią mnie jeszcze bardziej w tajniki HTML5 oraz CSS3. Nie jestem żółtodziobem, trochę już w tym siedzę i sporo potrafię, ale wiem, że nie wszystko. Szukam czegoś co pojmującym już co nieco będzie potrafiło wytłumaczyć, przedstawić możliwości itp. HTML5 oraz CSS3. Może być wytłumaczone od samych podstaw, byleby na podstawach się nie kończyło.
  21. 6 points
    Witam mam problem, otóż nie mogę zmienić wyglądy paska fb, nie wiem dlaczego. http://www.jqueryrain.com/?TZJZiUaM Proszę o pomoc.
  22. 6 points
    Zlecę stworzenie portalu internetowego w systemie cms. Planowana ilość zakładek – 20. Oczekiwane funkcjonalności to m.in.: aktualności; zaawansowane zarządzanie artykułami, katalog publikacji, recenzji; newsletter; formularz kontaktowy; forum dyskusyjne; możliwość komentowania określonych treści; system zarządzania reklamami, banerami oraz innymi treściami graficznymi; kalendarz wydarzeń; dodatkowe wyświetlanie, w sposób wyeksponowany aktualności; kanały informacyjne RSS; przyciski do profili w mediach społecznościowych; komunikacja pomiędzy użytkownikami; możliwość pobierania różnych treści z podziałem na użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych; tablica ogłoszeń; galeria zdjęć z możliwością komentowania; wyszukiwarka, forum, czat, oceny i opinie, komentarze, ankiety, pełna optymalizacja strony pod kątem pozycjonowania, inne, wszystko co potrzeba nowoczesnemu portalowi kulturalnemu /prasowemu, wsparcie techniczne… Konieczne jest zrobienie to w formie intuicyjnej, dla laika, tak by każdy potencjalny użytkownik/administrator mógł umieszczać informacje na stronie, a użytkownik łatwo się poruszał po stronie. Proszę o zaproponowanie również własnych innowacyjnych rozwiązań. Proszę o przedstawienie pełnej oferty, tj. pełny zakres planowanych zadań i funkcjonalności (wyżej podana specyfikacja jest otwarta), harmonogram wykonywania poszczególnych etapów oraz cenę. Wskazana cena jest końcowa i nienegocjowalna. Płatność przy odbiorze zlecenia. Zlecenie realizowane na podstawie zawartej umowy. Nie-wywiązanie się z uzgodnionego terminu realizacji powoduje natychmiastowe zerwanie umowy oraz wszczęcie postępowania administracyjnego mającego za zadanie wszczęcie drogą sądową powództwa wymuszającego rekompensatę za niedotrzymanie umowy. Oferta może również obejmować wynagrodzenie barterowe związane z reklamą na portalu oraz stałą współpracę przy realizacji innych projektów. Oferty proszę przesyłać na adres tszmich@wp.pl
  23. 6 points
    Witam, poszukuję specjalisty od technologii JavaScript do pracy na terenie Wrocławia. Szczegóły oferty znajdują się pod adresem: http://www.smtsoftware.com/programista_aplikacji_internetowych_-_wrocaw1 Osoby zainteresowane długofalową współpracą zapraszam do kontaktu: angelika.sledz@smtsoftware.com Pozdrawiam, Angelika Śledź SMT Software
  24. 6 points
    Witam mam problem, w funkcjach ustawilem sobie by strona główna wyświetlała tylko trzy typy kategori to mi dziala elegancko Problem mam teraz z tym ze jak wchodze na stronie w kategorie np "logo" to na niej widze inne posty z innych kategori np z "cos2" posty w ktorych ustawilem kategorie "cos2" nie powinny sie wyswietlac w kategori "logo" Prosze o pomoc gdzie jest problem? prosze o sugestie cokolwiek musze to naprawic To nie jest chyba wina motywu bo po zainstalowaniu wszystko było ok
  25. 5 points
    witam, mam tło strony o wysokości 1400px, treść na co niektórych podstronach jest jednak dłuższa niż wysokość tła, i teraz chciałbym uzyskać taki efekt, że podczas przewijania strony tło przewija się tylko do tych 1400px i sie zatrzymuje a treść leci dalej. Próbowałem zrobić to w poniższy sposób, ale efekt nie jest zadowalający, przejście nie jest płynne. var wysokosc_okna = $(window).height(); var szerokosc_okna = $(window).width(); $(window).scroll(function () { if ($(this).scrollTop() &gt; (1400 - wysokosc_okna)) { $('body').css('background-attachment', 'fixed'); $('body').css("background-position", (szerokosc_okna - 900) + "px bottom"); } else { $('body').css('background-attachment', 'none'); $('body').css("background-position", (szerokosc_okna - 900) + "px top"); } });
  26. 5 points
    Mam taką stronę http://makingchanges.eu/ slajder idzie z prawej do lewej a chciałbym zrobić żeby szedł z lewej do prawej. Wydaje mi się, że trzeba to zmienić w JS ale pewny nie jestem. Bardzo proszę o pomoc.
  27. 5 points
    witam, Czy istnieje jakieś gotowe rozwiązanie (jak dla galerii jest ligthbox) umożliwiające stworzenie przewijanego paska, takiego jaki jest widoczny np. na http://www.wykop.pl/link/1089589/cipka-zakonnicy/ umożliwiający wybór tematów powiązanych.
  28. 4 points
    Free pictures http://asian.replyme.pw/?susana erotic wallpapers man erotic long island erotic xxx sexy movies free prono xxx video
  29. 4 points
  30. 4 points
    Witam, Zajmuję się tworzeniem stron internetowych w oparciu o WordPress. Nowoczesne, responsywne (prawidłowo działają na telefonach, tabletach, ...) - z najwyższej półki. Prowadzę także kursy oraz udzielam lekcji i porad - także bezpłatnie. Jeśli potrzebujesz strony albo pomocy przy stronie to skontaktuj się ze mną. Ceny NISKIE ustalane indywidualnie. Wszystkie moje strony optymalizuję pod SEO dla wyszukiwarki Google. Napisz albo zadzwoń - prześlę Ci portfolio. Mam na koncie wiele realizacji przez wiele lat. Krzysiek
  31. 4 points
    Witam, mam na sprzedaż skrypt prtalu spolecznościowego/randkowego. Bardzo łatwo można go przerobić na portal np.: informacyjny lub regionalny. Podstawowe funkcje to: - łatwa instalacja - moduł forum - moduł katalog firm - moduł pobieranie plików - moduł tworzenie blogów - moduł wydarzenia - moduł czat- - moduł sklep - i wiele innych DEMO: http://new.socialo.pl Skrypt u autora kosztuje 199 zł. Swoją licencję odsprzedaje za jedyne 50 zł. To prawdziwa okazja. KONTAKT: E-mail: kup@skrypty.net.pl GG: 49898841
  32. 3 points
    Jaka jest różnica między <strong> a <b> Oba działają tak samo, czyż nie?
  33. 3 points
    Agencja Interaktywna Edios realizuje od lat rozbudowane portale internetowe w oparciu o autorskie skrypty PHP, pozwalające na szybkie uruchomienie własnego serwisu internetowego. Jeśli zdecydowałeś się uruchomić portal internetowy lub tworzysz takie dla swoich klientów, skontaktuj się z nami a przygotujemy najlepszą ofertę programistyczną, która spełni Twoje oczekiwania. Oferujemy 5 skryptów PHP : - katalog firm z wbudowanym katalogiem produktów z 3 językach i logowaniem FB; - bazę noclegową z możliwością dostosowania dla regionu/jednej miejscowości; - zakupy grupowe - generujące płatne lub darmowe kupony w PDF - ogłoszenia drobne z wbudowanym newsletterem i mini katalogiem firm - anonse erotyczne - CMS dla stron firmowych i wizytówek *wszystkie skrypty posiadają podpięte płatności, intuicyjny panel zarządzania i są przyjazne dla wyszukiwarek. Modyfikujemy skrypty na zlecenie Jesteśmy w stanie zmodyfikować nasze oprogramowanie i dostosować je do Twoich potrzeb. Zgłoś się do nas a przygotujemy dla Ciebie atrakcyjną ofertę. Portale wykonujemy szybko i tanio, z utrzymaniem najwyższych standardów, dzięki zastosowaniu gotowych rozwiązań. Dlaczego warto skorzystać z naszej oferty ? 1. Bezpłatne aktualizacje oprogramowania przez 5 lat; 2. Wystawiamy FVAT23%; 3. Bezpłatna instalacja skryptu; 4. Gwarancja pomocy w 48h lub zwrot pieniędzy; 5. Pozytywne referencje i opinie naszej firmy; 6. W sieci wiele serwisów opartych na naszych skryptach osiągnęło sukces; 7. Niema żadnych dodatkowych opłat, płacisz tylko raz (licencja użytkowania jest dożywotnia); Ceny Ceny skryptów wahają się od 299zł do 977zł brutto. Kompleksowa realizacja portalu z unikalną grafiką to 1500-2000zł. Kontakt z nami : Strona internetowa : http://www.edios.pl Adres email: kontakt@edios.pl Telefon: 697 293 173 Gadu Gadu: 22740223 Spis portali, które jesteśmy w stanie zrealizować : - katalog firm weselnych - hoteli i SPA - katalog warsztatów samochodowych - katalog lekarzy i prawników wraz z bazą danych - katalog prywatnych detektywów - katalog firm i promocji - katalog instytucji kościelnych/parafii/fundacji - katalog instytucji państwowych/gmin/szkół/uczelni z wykładowcami - katalog ośrodków kultury i kalendarz organizowanych imprez - kalendarz firm eventowych z kalendarzem imprez - katalog wypożyczalni samochodów - portal wizytówek firm na subdomenach - katalog salonów samochodowych z ofertą pojazdów - katalog restauracji i gastronomii - katalog profili osób/trenerów/instruktorów - serwis turystyczny - serwis bazy noclegowej - serwis ogłoszeń drobnych - serwis ogłoszeń nieruchomości - serwis ogłoszeń tematycznych - zakupy grupowe - serwis rabatowy - serwis do pobierania darmowych kuponów - anonse erotyczne - serwis profili randkowych - portal miejski z aktualnościami i katalogiem firm - strona internetowa apartamentów - strony firmowe i wizytówki z systemem zarządzania treścią.
  34. 3 points
    Firma Combar z Łodzi dostępna pod adresem internetowym http://combar.pl podejmie się wykonania: prostych stron "wizytówek" rozbudowy stron firmowych i stron korporacji zaprojektowania stron landing page wykonania zaawansowanych portali jak np. portale ogłoszeniowe, społecznościowe itp Wybrane z realizacje: Więcej projektów znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej. Zapraszamy do kontaktu !
  35. 3 points
    Witam, dziś pokaże wam jak zrobić prosty skrypt logowania i rejestracji na podstawie funkcji. Zaczynamy od utworzenia odpowiedniej tabeli CREATE TABLE `portalsi_site`.`users` ( `id` TINYINT NOT NULL AUTO_INCREMENT , `name` VARCHAR( 32 ) NOT NULL , `pass` TEXT NOT NULL , `mail` VARCHAR( 54 ) NOT NULL , `gg` VARCHAR( 20 ) NOT NULL , PRIMARY KEY ( `id` ) ) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci [/SQL] Skoro mamy już tabelę możemy zacząć pisać kod. Na początku musimy stworzyć plik konfiguracyjny, który połączy nas z bazą [PHP]<? $connection = @mysql_connect('host', 'uzytkownik', 'haslo') or die('Nie można połączyć z bazą danych.<br />Błąd: '.mysql_error()); $db = @mysql_select_db('nazwa_bazy', $connection) or die('Nie mogę połączyć z bazą danych<br />Błąd: '.mysql_error()); ?>[/PHP] Zapisujemy to jako plik [b]config.php[/b]. Zaczynamy od pliku [b]register.php[/b] [PHP] <?php include("config.php"); //Ważne aby config.php byl w tym samym katalogu co register.php function registerForm() { //Formularz rejestracji ?> <form method="POST"> Nazwa:<br /> <input type="text" name="name" /><br /> Hasło:<br /> <input type="password" name="pass" /><br /> E-mail:<br /> <input type="text" name="mail" /><br /> Gadu-Gadu:<br /> <input type="text" name="gg" /><br /> <input type="submit" name="submit" value="Rejestracja" /><br /> <?php } function register() { //Funkcja rejestracji //Odbieramy dane $name = $_POST['name']; $pass = md5($_POST['pass']); $mail = $_POST['mail']; $gg = $_POST['gg']; //Zmienna błedu $error = false; //Sprawdzamy czy wypełnione są pola nazwa, haslo i email if(empty($name)||empty($pass)||empty($mail)) { echo "Nie wypełniono wszystkich pól!<br />"; //Jesli nie wypelniono $error = true; } //Dodajemy do bazy jeżeli nie ma błedów if(!$error) { $query = "INSERT INTO `users` (`id`, `name`, `pass`, `mail`, `gg`) VALUES ('', '$name', '$pass', '$mail', '$gg');"; $result = mysql_query($query); echo "Zarejestrowano poprawnie, <a href=login.php>możesz się teraz zalogować!</a><br />"; } } //Teraz wywołujemy funkcje ifem if(isset($_POST['submit'])) { //Jeżeli wyslano formularz ;d register(); } else { //Jeżeli nie wyslano registerForm(); } ?>[/PHP] Rejestracje mamy już za sobą, teraz pozostał tylko plik [b]login.php[/b] [PHP] <?php session_start(); include("config.php"); //Funkcja formularza logowania function loginForm() { ?> <form method="POST"> Login:<br /> <input type="text" name="name" /><br /> Hasło:<br /> <input type="password" name="pass" /><br /> <input type="submit" name="submit" value="Zaloguj" /> </form> <?php } //Teraz funkcja odpowiadająca za zalogowanie function login() { //Odbieramy dane $name = $_POST['name']; $pass = md5($_POST['pass']); $error = false; //Sprawdzamy puste pola if(empty($name)||empty($pass)) { echo "Nie wypełniono wszystkich pól!<br />"; $error = true; } //Sprawdzamy czy w bazie istnieje taki użytkownik i logujemy $query = "SELECT * FROM users WHERE name = '$name' AND pass = '$pass'"; $result = mysql_query($query); $dane = mysql_fetch_array($result); if($name == $dane['name'] && $pass == $dane['pass'] && !$error) { //Tu oczywiście możemy wczytać takie wartosci jakie chcemy $_SESSION['loged'] = true; $_SESSION['nick'] = $dane['name']; $_SESSION['gg'] = $dane['gg']; $_SESSION['mail'] = $dane['mail']; echo "Zostałeś poprawnie zalogowany!<br />"; } else { echo "Nie można zalogować, <a href=login.php>spróbój ponownie.</a><br />"; } } //Wczytujemy funkcje if(isset($_POST['submit'])) { //Jesli wyslano formularz login(); } else { //Jesli nie wyslano loginForm(); } ?>PHP] I taki mały „bajer” na sprawdzenie w postaci [b]index.php[/b] [PHP] <?php session_start(); header("Content-Type: text/html; charset=utf8"); include("config.php"); if($_SESSION['loged']) { echo 'Witaj '.$_SESSION['nick'].'<br />Twój e-mail to: '.$_SESSION['mail'].'<br />A gg: '.$_SESSION['gg'].'.'; } else { echo '<a href=register.php>Zarejestruj się </a><a href=login.php>lub zaloguj.</a>'; } ?>[/PHP] Miłej zabawy w PHP, myślę że pomogłem Skrypt sprawdzony, u mnie działa
  36. 2 points
    Witam. Wszystkich zainteresowanych nauką tworzenia stron internetowych zapraszam na kurs. Oferowany tu kurs to indywidualny kurs z dojazdem do Ciebie, całodniowy kompleksowy. Możliwe także kursy kilkuosobowe oraz grupowe. Szerszy opis kursu na mojej stronie internetowej - proszę o kontakt podam link, którego tu się nie da wkleić. Poprostu naciśnij po prawej w NAPISZ WIADOMOŚĆ i napisz że prosisz o link i prześle. Na mojej stronie dowiesz się wszystkiego dokładnie. Zapraszam także do indywidualnych pojedynczych lekcji lub porad - nie koniecznie płatnych. Kursy prowadzę aktualnie w: -Kraków -Bielsko-Biała
  37. 2 points
    Witam. Projektuję swój własny system CMS. Chciałbym aby klienci mojej firmy logowali się do niego przez adres cms.(mojafirma).pl. Przewiduję dodawanie aktualności, opinie, galerie zdjęć itd - jak w większości CMS-ów. Moje pytanie brzmi:w jaki sposób mam dostać się do plików na domenie (domenaklienta).pl z cms.(mojafirma).pl ? Większość komponentów na stronie (jak na przykład opinie o produktach) są obsługiwane w pełni z bazy danych, jednak problem pojawia się np przy uploaderze plików do galerii zdjęć. Jak obsłużyć coś takiego bez użycia FTP?
  38. 2 points
    Cześć! Mam na imię Bartosz. Jestem młodym (mam 19 lat) programistą, z ogromną motywacją do pracy. Kodowaniem interesuje się od 4 lat, lecz od niedawna zaczęło być to również moją pracą. Przez swój krótki staż, wykonałem kilkadziesiąt projektów, w tym zdobyłem zadowoloną społeczność wirtualną. Do każdego projektu podchodzę indywidualnie, wkładam dużo serca w realizację zlecenia. Dążę do jego poprawności technicznej, funkcjonalnej oraz estetycznej. Wszystko po to, aby być dumnym z końcowego efektu. Szczegóły oferty: Tworzenie/Kodowanie stron WWW Kompleksowe wykonanie forum oparte o skrypt MyBB Instalacja i modyfikacja skryptów Wizytówki Landing Page One Page I inne. Moje prace możesz znaleźć na stronie www.BartoszP.pl Skontaktować się możesz ze mną po przez: GG: 50912000 / E-mail: kontakt@bartoszp.pl
  39. 2 points
    Do sprzedania mam portal ogłoszeń Małopolska – Kraków www.oglaszamy.info wraz z katalogiem firm: www.firmy.oglaszamy.info Domena 5 letnia, ilość ogłoszeń utrzymuje się na poziomie 800-900. Ma swoją moc, gdyż wt podaje że łączna liczba linków: 656 170. Ostatnie godziny licytacji, zapraszam: http://allegro.pl/oglaszamy-info-portal-ogloszen-krakow-sprzedam-i5041841475.html
  40. 2 points
    Zatrudnie redaktorów do pisania artykułów tematyka to webmastering i szeroko rozumiany internet. Na stronie znajduje się plugin który automatycznie nalicza pieniądze za napisane artykuły. Dołącz do redakcji i zarabiaj ! O to wzór umowy http://cyber-swiat.pl/dokument-umowa.odt Zapraszam do kontaktu Formy kontaktu Email: Kontakt@cyber-swiat.pl Skype: Vinnal13 Web yahho mesager: Vinnal13
  41. 2 points
    Wykonam wszelkiego rodzaju grafikę komputerową na potrzeby internetu - layouty - szablony allegro - loga, logotypy - bannery - avatary - sygnatury itp Jestem również w stanie zakodować prostą stronę www korzystając z HTML oraz CSS (wraz z gotowymi skryptami js, php) Mogę także wykonać projekt graficzny szablonu pod MyBB a znajomy koder go zakoduje pod wersję 1.8. Kontakt: e-mail: bakowroc@gmail.com, skype: bakuss49 Osobiście preferuję kontakt mailowy, ale jak komu wygodniej. Przykładowe prace można zobaczyć na moim portfolio: http://www.bako.grafifor.pl/
  42. 2 points
    Witam, Jesteśmy ekspertami w dziedzinie outsourcingu i dobrze wiemy jak prowadzić projekty zdalnie. Zespół zgranych programistów koduje z naszego biura mającego siedzibę w Poznaniu dla klientów, których większość pochodzi ze Skandynawii. Sekret płynnej współpracy opiera się na dobrze zdefiniowanych metodach prowadzenia projektów oraz narzędziach, które udowodniły swoją skuteczność podczas pomyślnej realizacji wielu projektów. Kilka naszych projektów: — teamlens.io to wewnętrzny startup, aplikacja typu SaaS. Głównym celem teamlens.io jest wspomaganie komunikacji w firmie przy zarządzaniu projektami - pracownicy zobowiązani są do umieszczania codziennych statusów w odpowiednich projektach, każdy dostaje codziennie podsumowanie tego, co działo się w firmie. Dodatkowo narzędzie integruje się z innymi aplikacjami, które wspomagają bądź wręcz obsługują zarządzanie projekami - jak trello, assembla, pivotal tracker oraz wiele innych (jak. np. Bitbucket, Github). Opcja śledzenia czasu i możliwość udostępnienia raportów klientom powoduje, że jest to niezastąpione narzędzie ułatwiające komunikację oraz zwiększające przezroczystość prowadzonych prac na rzecz klienta. — boardreport.dk - aplikacja typu SaaS umożliwiająca łatwe tworzenie raportów dla zarządów spółek. System wyposażony jest w prosty interfejs umożliwiający łatwe zebranie głównych danych (KPI, etc) dla konkretnych okresów rozliczeniowych, umożliwia szybkie przygotowanie kompletnych raportów z wykresami i komentarzami dla konkretnych sekcji. — send24.com - kompletna platforma do obsługi przesyłek - przygotowana na rzecz Duńskiego klienta aplikacja pozwala na zarządzanie siecią obsługi przesyłek, śledzenie ich statusów, obsługę wynagrodzeń, etc. — elvium.com - aplikacja typu SaaS ułatwiająca proces rekrutacji, który całkowicie odbywa się w jednym miejscu. Dodatkowo zaimplementowane zostały pewne wyrafinowane algorytmy, które automatycznie oceniają zgodność profilu kandydata z wymaganiami pozycji, na którą prowadzona jest rekrutacja — quaorganic.com - system sklepu internetowego połączony z narzędziem sprzedażowym (dedykowana aplikacja na iPad) dla przedstawicieli handlowych. — mypis.pl - portal społecznościowy dla największej prawicowej partii w kraju. Poza warstwą integracyjną ma za zadanie integrować sympatyków uodostępniając typowo społecznościowe funkcjonalności, jak np. blogi, mikroblogi, forum, udostępnianie i komentowanie zdjęć. — KlubKibicaRP (http://klubkibicarp.pl) - społecznościowo - informacyjny portal przygotowany na zamówienie Oficjalnego Klubu Kibica RP. System przygotowany przed mistrzostwami Euro2012, miał stanowić główne miejsce integracji kibiców oraz jedyne miejsce, gdzie w przedsprzedaży można było kupić bilety na mecze reprezentacji. — diffstore.de - platforma sprzedażowa z odzieżą "niestandardową" (tj. dla osób o nietypowych wymiarach lub np. burki i stroje kąpielowe dla muzułmanów) wzorowana na etsy.com - sprzedawcy mogą tworzyć własne konta / podsklepy i w ramach nich sprzedawać odzież samodzielnie. — idu.edu.pl - e-dzienniczek oraz system zarządzania szkołą - przygotowany na zlecenie kilku prywatnych szkół z Warszawy system stanowi kompletne rozwiązanie pozwalające zarządzać uczniami, ich ocenami, zadaniami domowymi, planami lekcji oraz płatnościami. Dodatkowo dostępne są typowe moduły typu forum, czy system wiadomości wewnętrznych. — motorismo.pl - społecznościowo-informacyjna platforma przygotowana dla jednego z największych polskich dystrybutorów akcesoriów motocyklowych — gazetylokalne.pl - platforma dziennikarska przygotowana dla Stowarzyszenia Gazet Lokalnych. System jest calkowicie modułowy - każdy wydawca może tworzyć własny układ graficzny strony, dostosowywać kolory i logotypy w celu lepszej identyfikacji wizualnej. Umożliwia niezależne zarządzanie wieloma gazetami dla wielu regionów. Więcej informacji https://prograils.com/pl Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt adam.jablonka@prograils.com
  43. 2 points
    Szukamy redaktorów, animatorów, testerów i moderatorów oraz osób interesujących się telefonami, GSM, internetem oraz szeroko rozumianą telekomunikacja do współtworzenia forum GSM: www.forum.halohalo.pl oraz wkrótce portalu: www.halohalo.pl i efektywnego wykorzystania świetnej domeny halohalo.pl Może kiedyś pomyślimy o także komunikatorze: halo halo :-) kontakt na pw lub maila: wspolpraca@halohalo.pl
  44. 2 points
    W skład wchodzi: -Licencja VB Dożywotnia v4.2.2 -scrypt filmów filmy.unlimitedfile.pl -forum jak i portal www.unlimitedfile.pl,www.unlimitedfile.pl/forum -scrypty do automatycznego dodawania uploadów na forum -6 letnia domena ważna do 2015-04-15 -dobry hosting opłacany co miesiąc -shell do pobierania i uploadowania wstawek Całą zawartość FTP -Ponad 50tyś użytkowników forum -~1100-1300 unikalnych odwiedzin forum dziennie. -duże zarobki z sms jak i przelewów -Fanpage Kontakt gg: 8302463 Mail: dawidek49.2@o2.pl tel: 691634884 Cena wyjściowa 4tyś. Zainteresowanym podam statystyki odwiedzin po wcześniejszym podaniu maila na gg/mail.
  45. 2 points
    Witam Od wielu lat jestem programistą wszelkiego rodzaju aplikacji internetowych. Tworzę zarówno proste wizytówki firmowe jak i rozbudowane serwisy, sklepy internetowe czy gry przeglądarkowe. W mojej ofercie znajduje się projektowanie aplikacji internetowych przy użyciu takich technologii jak: (X)HTML, CSS, Javascript(jQuery), PHP, MySQL, Node.JS i wiele innych. W większości projektów korzystam z framework'ów takich jak Zend Framework 2 lub Kohana 3, dzięki czemu każda osoba znająca dany framework bez problemu zmodyfikuje mój kod. Na życzenie zleceniodawcy piszę autorskie skrypty. Kontakt: email: evox95@gmail.com skype: evox995 www: http://GoldenApp.eu
  46. 2 points
    Witam, sprzedam zestaw PlayStation 3 Wszystkie informacje tutaj: http://allegro.pl/zestaw-playstation-3-ps3-250gb-super-slim-i4000900077.html
  47. 2 points
    Dla naszego Klienta, polskiego oddziału brytyjskiej firmy z branży IT poszukujemy osoby na stanowisko: Senior Web Application Developer Lokalizacja: Kraków, woj.małopolskie Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za projektowanie architektury serwisów i aplikacji internetowych w oparciu o technologie wymienione w wymaganiach. Oczekujemy: minimum 3-letniego doświadczenia na podobnym stanowisku bardzo dobrej znajomości Pythona i znajomości technologii internetowych (HTML5, CSS3, JavaScript, itp.) bądź bardzo dobrej znajomości technologii internetowych (HTML5, CSS3, JavaScript) i znajomości Pythona znajomości projektowania i programowania aplikacji bazodanowych (MySQL) oraz sever-side wykorzystujących hurtowe przetwarzanie danych XML znajomości zagadnień fail over, load balancing, fabfile, db migration (south), virtualenv, memcache, redis znajomości języka angielskiego w mowie oraz piśmie pozwalającą na swobodną komunikację samodzielności, komunikatywności, dokładności Mile widziana: znajomość technologii node.js lub angular.js lub backbone.js wyższe wykształcenie znajomość metodologii Scrum Dla osoby spełniającej powyższe wymagania (zaawansowana wiedza i doświadczenie w pracy przy projektach) oferujemy: wynagrodzenie w przedziale ok. 8000 - 12000 PLN brutto miesięcznie (w zależności od poziomu doświadczenia) nieszablonowe zadania i ciekawe różnorodne projekty na najwyższym, światowym poziomie stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę możliwość rozwoju zawodowego Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Osoby zainteresowane zapraszamy do przesyłania aplikacji na adres edgerecruitment@edge.com.pl w temacie wiadomości wpisując "SWAD/webforum/01/14" Prosimy o dopisanie klauzuli: "Zgadzam się na wykorzystanie przez firmę Barbara Rodziewicz edge recruitment z siedzibą w Krakowie, ul. Radosna 3/2 danych osobowych w celu pośrednictwa pracy (posiadania i przetwarzania przekazanych danych osobowych oraz ich udostępniania klientom w ramach prowadzonych projektów rekrutacyjnych) zgodnie z obowiązującą Ustawą o Ochronie Danych Osobowych (Dz.U.2002 r. Nr 101 poz. 926) aż do momentu pisemnego wycofania zgody. Potwierdzam, że zostałem poinformowany o prawach do zmiany, dostępu i ochrony tych danych". Numer w rejestrze agencji zatrudnienia: 5038
  48. 2 points
    Witam, Poszukuje osoby która pomoze mi w uruchomieniu skryptu - chodzi o poprawe błędów. Problem polega na łączeniu się z baza danych.
  49. 2 points
    Witam! Nie wiem czy w dobrym dziale, ale chce pobrać dane z pliku który z tego co wiem jest w formacie json. Zawartośc zdalnego pliku: { "status": "ok", "status_code": "NO_ERROR", "data": { "achievements": { "medalCarius": 3, "medalHalonen": 0, "medalPascucci": 0, "invader": 0, "medalFadin": 0, "armorPiercer": 1, "medalEkins": 0, "mousebane": 0, "mechanicEngineer": false, "medalBrunoPietro": 0, "heroesOfRassenay": 0, "medalKay": 4, "evileye": 0, "tankExperts": { "usa": false, "france": false, "ussr": false, "china": false, "uk": false, "germany": false }, "defender": 1, "medalLeClerc": 3, "supporter": 0, "medalTamadaYoshio": 0, "steelwall": 0, "bombardier": 0, "medalAbrams": 3, "medalBrothersInArms": 0, "maxDiehardSeries": 3, "medalPoppel": 3, "medalOrlik": 0, "maxKillingSeries": 4, "handOfDeath": 1, "medalTarczay": 0, "sinai": 0, "sniper": 1, "warrior": 0, "titleSniper": 1, "maxInvincibleSeries": 3, "medalCrucialContribution": 0, "medalDeLanglade": 0, "medalWittmann": 0, "medalBurda": 0, "maxPiercingSeries": 9, "scout": 0, "beasthunter": 0, "kamikaze": 0, "medalRadleyWalters": 0, "raider": 0, "medalNikolas": 0, "medalOskin": 0, "medalBillotte": 0, "medalLavrinenko": 4, "medalKolobanov": 0, "invincible": 0, "lumberjack": 0, "medalBoelter": 0, "tankExpert": 0, "diehard": 0, "medalLafayettePool": 0, "mechanicEngineers": { "usa": false, "france": false, "ussr": false, "china": false, "uk": false, "germany": false }, "medalLehvaslaiho": 0, "medalDumitru": 0, "maxSniperSeries": 17, "medalKnispel": 3 }, "ratings": { "spotted": { "place": 759270, "value": 406 }, "dropped_ctf_points": { "place": 945790, "value": 159 }, "battle_avg_xp": { "place": 555893, "value": 209 }, "xp": { "place": 771174, "value": 92787 }, "battles": { "place": 839663, "value": 444 }, "damage_dealt": { "place": 733203, "value": 88326 }, "ctf_points": { "place": 884903, "value": 529 }, "integrated_rating": { "place": 697870, "value": 4 }, "battle_avg_performance": { "place": 1088643, "value": 45 }, "frags": { "place": 783394, "value": 231 }, "battle_wins": { "place": 854002, "value": 200 } }, "name": "Neomagic", "created_at": 1327841290.0, "vehicles": [ { "spotted": 0, "localized_name": "SU-85B", "name": "GAZ-74b", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 106, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-gaz-74b.png", "frags": 0, "win_count": 56, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-28", "name": "T-28", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 94, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-28.png", "frags": 0, "win_count": 42, "class": "mediumTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "KW-1", "name": "KV1", "level": 5, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 75, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-kv1.png", "frags": 0, "win_count": 24, "class": "heavyTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-46", "name": "T-46", "level": 3, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 45, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-46.png", "frags": 0, "win_count": 21, "class": "lightTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "SU-76", "name": "SU-76", "level": 3, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 31, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-su-76.png", "frags": 0, "win_count": 16, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-50", "name": "T-50", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 31, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-50.png", "frags": 0, "win_count": 14, "class": "lightTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "SU-85", "name": "SU-85", "level": 5, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 25, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-su-85.png", "frags": 0, "win_count": 9, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "KW-2", "name": "KV2", "level": 6, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 20, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-kv2.png", "frags": 0, "win_count": 10, "class": "heavyTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "T-26", "name": "T-26", "level": 2, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 8, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-26.png", "frags": 0, "win_count": 4, "class": "lightTank" }, { "spotted": 0, "localized_name": "AT-1", "name": "AT-1", "level": 2, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 6, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-at-1.png", "frags": 0, "win_count": 3, "class": "AT-SPG" }, { "spotted": 0, "localized_name": "MS-1", "name": "MS-1", "level": 1, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 3, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-ms-1.png", "frags": 0, "win_count": 1, "class": "lightTank" } ], "updated_at": 1352126066.0, "battles": { "spotted": 406, "hits_percents": 48, "capture_points": 529, "damage_dealt": 88326, "frags": 231, "dropped_capture_points": 159 }, "summary": { "wins": 200, "losses": 237, "battles_count": 444, "survived_battles": 74 }, "experience": { "xp": 92787, "battle_avg_xp": 209, "max_xp": 1107 }, "clan": { "member": null, "clan": null, "clan_ext": null } } } Dane które będą pobranę chce nałożyć na obrazek (PHP + GD). Niestety nie miałem żadnego kontaktu z json, który jest porównywalny do xml'a. Jakby ktoś dał przykład w jaki sposób pobrać dane typu: "place": 759270, "value": 406 "spotted": 0, "localized_name": "T-50", "name": "T-50", "level": 4, "damageDealt": 0, "survivedBattles": 0, "battle_count": 31, "nation": "ussr", "image_url": "/static/2.1.2/encyclopedia/tankopedia/vehicle/small/ussr-t-50.png", "frags": 0, "win_count": 14, "class": "lightTank" Z góry dziekuję, nawet za nakierownia jak to zrobić. Aktualnie mam skrypt PHP który wyszukje te dane z html'a, ale nie wszytskie dane są tam pokazywane.
  50. 2 points
    Jesteś grafikiem? Masz wolny czas? Mamy coś dla Ciebie!! Konkurs na najlepszy layout forum www.webforum.pl Konkurs jest darmowy i nie wymaga wpisowego. Nagrody: -1 miejsce duży baner na naszym forum przez 30 dni + dyplom -2 miejsce średni baner na naszym forum przez 14 dni + dyplom -3 miejsce mały baner na naszym forum przez 7 dni + dyplom Nasze jedyne wymagania to : - Umożliwienia nam wykorzystania swojej pracy na naszym forum - Kreatywność - wysłanie layouta w rozszerzeniach : .png oraz .xcf (lub inne w stylu .xcf) I chcielibyśmy aby forum pozostało w tej samej tonacji kolorów, choć nie jest to obowiązkowe Termin składania prac to 14 kwietnia 2011 Jeśli będzie więcej niż 6 prac przewidziane są dodatkowe nagrody !
Tablica użytkowników w strefie czasowej Warszawa/GMT+01:00
×