Skocz do zawartości

Jak reklamować w internecie firmę z branży weselnej?

ListySEO.pl

Recommended Posts

Śluby i wesela to jedna z popularniejszych branż wśród firm reklamujących się w sieci. Konkurencja jest duża - jak sobie z nią radzicie?

2 pomocne produkty z naszego sklepu:

Katalogowanie w Katalogach Weselnych: http://listyseo.pl/home/55-pakiet-weselny-katalogowanie.html

Niezbędnik Marketingu Weselnego: http://listyseo.pl/listy-wedlug-branz/50-lista-serwisow-slubnychweselnych.html

Co poza powyższym, pozycjonowaniem i social media doradzilibyście takiej firmie lub co sami stosujecie (i możecie się tym pochwalić?)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

A jak byście wypromowali tego typu sklep internetowy? - centrum-broni.pl

Pozycjonując:

Albo zlecając - bo to branża, gdzie konkurencja trochę w pozycjonowanie wkłada, albo samodzielnie - ale jeśli mielibyśmy wiedzę, dzięki której nie pytalibyśmy jak to zrobić ;)

Social media - w tym youtube.com - z takim asortymentem jest potencjał na prowadzenie fajnego vloga, z treściami które będą się rozchodzić wirusowo.

• 1 month later...

Potwierdza przedmówcę... pozycjonowanie, a jak nie wiesz ocb to zleć to firmie. Nikt nie poda Ci gotowej recepty na skuteczną promocję, gdyz to są źródła dochodu... może ktoś powie co zrobić ale tylko ogólnikowo

• 9 months later...

Dobrym pomysłem jest również skorzystanie z profesjonalnych porad w tym względzie. Nasza firma miała swego czasu okazję współpracować z ekspertami doradztwa marketingowego dla firm w Katowicach. Pozyskaliśmy w tym czasie wielu kluczowych klientów i bez tego typu pomocy nie wiedzielibyśmy pewnie, jaka strategia reklamowa byłaby dla nas najbardziej odpowiednia. Czasami ciężko określić to na własną rękę, mając konkretny pogląd na funkcjonowanie danej branży.

• 9 months later...

Warto może od czasu do  czasu skorzystać z reklamy mailingowej, pod warunkiem,  że ma się jakąś konkretną bazę danych.

I jak już wspomniano wcześniej - portale społecznościowe, zwłaszcza Facebook, naprawdę mogą zdziałać cuda :)

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 10 months later...

Ja uważam, że w branży weselnej świetnie sprawdziłoby się prowadzenie bloga. Warto poczytać jak pisać ciekawe i skuteczne teksty, które przyciągają klientów. Trochę użytecznej wiedzy możecie znaleźć na stronie http://paweltkaczyk.com/pl/archetypy-zmiany-dopalacze-przekazu-marketingowego/ . Autor pisze od lat i jest wziętym copywriterem, więc myślę, że wie, o czym mówi. Do tego kilka ciekawych zdjęć ( a myślę, że macie tego mnóstwo) i na pewno uda się przyciągnąć klientów. Ja planując swoje wesele poszukiwania zaczynałam właśnie od Internetu :-). Do tego jeszcze system poleceń przez zadowolonych klientów i powinno być ok :-)

• 6 months later...

Jak dla mnie to przede wszystkim warto chwalić się dotychczasowymi efektami - udostępniać zdjęcia, nagrania(i prosić o to zadowolonych klientów)... Śluby i wesela to wydarzenia, w których kładzie się spory nacisk na tę wizualną warstwę, trzeba więc mieć co pokazać ;) 

• 1 year later...
  • 7 months later...