emgie4444 Napisano Sierpień 6 Zgłoś Share Napisano Sierpień 6 Liczę zatem na rozwinięcie tematu promocji i marketingu w internecie. Mam nadzieję na ciekawą wymianę zdań. Moja stronka to www.bedziesiedzialo.net - sporo już zrobione, ale zawsze to będzie mało. Co mi zatem doradzisz (wszyscy zwykli użytkownicy również, jak najbardziej mile widziani w dyskusji)? Pozdrawiam, marek garncarek Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Sierpień 7 Zgłoś Share Napisano Sierpień 7 Witamy na forum . Ja jestem maniakiem google. Nie żebym ich specjalnie lubił, ale google ma ile, 70% rynku wyszukiwarek w Polsce? Bez względu na to czy komuś się to podoba czy nie - promocję strony, należy zacząć od optymalizacji witryny pod kątem Google (pozycja w innych wyszukiwarkach pewnie też wzrośnie). Więc pierwsze co mi się rzuca w oczy to ten sam tytuł strony dla wszystkich podstron serwisu. Dobrze by było jakby tytuł zmieniał się w zależności od tego w jakim dziale serwisu user się znajduje. Zbyt ogólnie zacząłeś temat więc nie wiem co jeszcze mogę dodać . Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emgie4444 Napisano Sierpień 9 Autor Zgłoś Share Napisano Sierpień 9 Witam, Dziękuję za uwagi - walidacja w3.org, to wina ciągłych przeróbek na stronie (jej udoskonalanie, ponieważ nie jest to jeszcze ostateczna wersja), tytuł zmienia się w zależności od podstrony, tylko nie zmienia się w działach innych niż event, bo tam jest po prostu tytuł wydarzenia, a co do kodu analytics - to rzeczywiście takie małe przeoczenie. Szczerze powiedziawszy, to przy tych uwagach tylko pośredniczyłem, bo ja jestem tylko strony pomysłodawcą, a od spraw technicznych jest ktoś inny. Idąc dalej tym wątkiem - pisząc tutaj miałem nadzieję bardziej na wskazanie ciekawych sposobów na promocję w internecie, jak np. coś w stylu zachęcenia osoby prowadzącej popularnego bloga do wspomnienia o stronie na swoim blogu, jak byt na różnych forach, etc. Głównym zadaniem na chwilę obecną jest zachęcenie organizatorów do rejestracji i dodawania wydarzeń, a w dalszej kolejności - zachęcanie zwykłych użytkowników do rejestracji i odwiedzania forum (w dalszej, ponieważ nie są jeszcze rozwinięte konta użytkowników oraz potrzebne są wydarzenia na stronie - ich odpowiednia ilość). Zatem takie ciekawostki będą jak najbardziej pożądane, choć uwagi technicznej natury też są jak najbardziej na miejscu i za nie również jestem wdzięczny. Pozdrawiam, marek garncarek Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Sierpień 10 Zgłoś Share Napisano Sierpień 10 Istnieje coś takiego jak blogvertising. Są to płatne reklamy na blogach, jednak nie w formie jednostki reklamowej, a pozytywnego arykułu na dany temat. Nie mam niestety doświadczenia na tym polu. Zwykli użytkownicy przyjdą z czasem. Nie chce pisać rzeczy oczywistych, o pozycjonowaniu i reklamie w innych serwisach szczególnie takich którzy odwiedzają młodzi (bo chyba pewnie takiego targetu szukasz). Na razie jednak jest za to za wcześnie. Ludzie mogą zniechęcić się małą ilością wydarzeń (np. w Łodzi nic się nie dzieje do końca roku). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsmp Napisano Sierpień 10 Zgłoś Share Napisano Sierpień 10 Ja jestem maniakiem google. Nie żebym ich specjalnie lubił, ale google ma ile, 70% rynku wyszukiwarek w Polsce? 70? a wg czego liczysz? Google wg. silnika obsluguje 96%, wg. samej wyszukiwarki 92%. Opcja wg. silnika uwzględnia również wyszukiwarki w innych portalach, które przyjeły na swoich stronach mechanizm google : onet, interia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Sierpień 10 Zgłoś Share Napisano Sierpień 10 Mój błąd, mogłem spojrzeć na statystyki z usa . Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsmp Napisano Sierpień 11 Zgłoś Share Napisano Sierpień 11 nic nie szkodzi, nie każdy musi znać wszystkie najaktualniejsze dane teraz w światowym rynku wyszukiwarek zapanowało poruszenie, wprowadzone przez bing. MS wchłonie wyszukiwarkę Yahoo, a dokładniej ma wyłączność na usługi wyszukiwania i reklamy na najbliższą dekadę to 30% zagranicznego ruchu wyszukiwarkowego. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsmp Napisano Sierpień 11 Zgłoś Share Napisano Sierpień 11 http://www.tvn24.pl/0,1614184,0,1,facebook-kupil-konkurencje,wiadomosc.html No to się zrobi już kompletne szambo będzie wojna wyszukiwarek Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alalala Napisano Listopad 2 Zgłoś Share Napisano Listopad 2 a może taka wojna jest potrzebna,zwycięży najlepszy,dzieki temu jest nadzieja że będziemy mieli dostęp do coraz to nowszych informacji. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paris Napisano Lipiec 25 Zgłoś Share Napisano Lipiec 25 dokładnie, przecież to nic innego jak zwykły wyścig szczurów Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts