xeo604 Napisano Lipiec 2 Zgłoś Share Napisano Lipiec 2 Witam serdecznie wszystkich czytających. Mam pewien problem, otóż chcę zrobić stronę powitalną na WWW, coś takiego ze np. wyskakują kolejno jakieś obrazki, reklamy i po pewnym czasie ukazuje się strona. Chcę, żeby działało to tylko RAZ. Coś w stylu strony TIGER'a lub McDonald's. Chodzi tylko o to by: 1) Ekran powitalny pojawiał się tylko raz przy otwarciu strony, 2) Nie było czegoś takiego jak w przykładach, że pisze ile procent strony sie władowało, 3) Mile widziany jakiś skrypt do tego bajeru z objaśnieniami (grafiką sam się zajmę). Jeśli czegoś wam brakuje, jakichkolwiek wskazówek, sprecyzowań, drobiazgów proszę od razu pisać. Dziękuję serdecznie za pomoc P.S. Mogę się odwdzięczyć w postaci jakiegokolwiek stwora graficznego Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobby Napisano Lipiec 6 Zgłoś Share Napisano Lipiec 6 Zarówno strona Tiger`a jak i McDonald`s jest zrobiona w Flash i tam robisz wtedy właśnie ten slajd który wyświetla się podczas ładowania strony (we Flash strona najpierw zostaje cała załadowana a dopiero potem wyświetlona, ma to swoje plusy i mninusy) nazywa się preloader, jeśli nie chcesz robic całej strony we flash, możesz zrobić sam ten slajd reklamowy ale nie jako preloader a jako zwykły slajd, który po określonym czasie (np. 10s) przejdzie już do strony głównej. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts