xalit Napisano Listopad 17 Zgłoś Share Napisano Listopad 17 Witam serdecznioe Mam niewielki problem z wychodzacymi emailami z mojego serwera, otóżkupiłem skrypt autosurf i zainstalowalem go na serwerze.Podczas rejestracjii niedochodzą żadne maile z tego serwisu. Właścicielskryptu zapewnia mnie że to u mnie coś z serwerem, bo na testowym koncieu niego działa. Sprawdzałem adresy na wp, interii i nic nie doichodzi, ato juz 2 dzień. Prosiłbym kogos o pomoc, ewentualnie mógłbym cośzapłacić za naprawę tego problemu. Bo troche ciezko jest aktywowacrecznie w bazie nowych uzytkownikow. serwer to az.pl Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Listopad 18 Zgłoś Share Napisano Listopad 18 Czy wiesz czy skrypt korzysta z SMTP czy z funkcji mail() w PHP? Spróbuj uruchomić poniższy kod na serwerze (utwórz plik o nazwie test_mail.php z poniższym kodem): <?php $to = 'twoj@email'; $subject = 'test'; $message = 'test wiadomosci'; $headers = 'From: webmaster@example.com' . "\r\n" . 'Reply-To: webmaster@example.com' . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion(); mail($to, $subject, $message, $headers); ?> Podaj oczywiście swój adres e-mail. Po wrzuceniu pliku na serwer wejdź na stronę /test_mail.php i sprawdź pocztę. Kod sprawdza czy dziala funkcja mail() na serwerze. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xalit Napisano Listopad 20 Autor Zgłoś Share Napisano Listopad 20 Oto odpowiedź od Administracjii az.pl"Uprzejmie informuję, iż na serwerze nie jest dostępna funkcja mail() z której korzysta Pana formularz. Do wysyłania wiadomości należy skorzystać z klasy PHPMailer jak pokazano na stroniehttps://code.google.com/a/apache-extras.org/p/phpmailer/downloads/list dla skrzynki utworzonej na koncie hostingowym w AZ.pl"A umialby ktos takową funkcję przepisać ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Listopad 20 Zgłoś Share Napisano Listopad 20 W takim razie masz dwie możliwośći. Albo zrezygnować z usług AZ.pl (opinie) albo przepisać formularz. Jeżeli zdecydujesz się na drugą opcję załóż skrzynkę pocztową w panelu az.pl oraz znajdź plik odpowiedzialny za wysyłkę maili podczas rejestracji. Tam trzeba będzie dokonać zmian. Chętnie Ci z tym pomogę. Podaj fragment kodu który korzysta z funkcji mail(). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremox88 Napisano Październik 10 Zgłoś Share Napisano Październik 10 Skorzystaj z mintshost, tam wystarczy ze napiszesz do nich i włączą Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolina196 Napisano Czerwiec 27 Zgłoś Share Napisano Czerwiec 27 ;ddddddddddddddd Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marta156 Napisano Wrzesień 13 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 13 ;ddddddddddd Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupa2 Napisano Październik 22 Zgłoś Share Napisano Październik 22 Co to za spam w ostatnich postach? Czy ktoś moderuje te forum? A do autora: nie korzystaj z funkcji mail tylko z biblioteki np. switmailer, ustaw smtp. Powodzenia Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekGolan Napisano Październik 23 Zgłoś Share Napisano Październik 23 Az.pl podobnie jak inni hostingodawcy czesto wylaczaja funkcje mail() ze względu na plagę wysyłania spamu. Jak nic trzeba iść w SMTP ;( Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts