Czarodziej Napisano Grudzień 8 Zgłoś Share Napisano Grudzień 8 Jak postrzegacie inwestycje w złoto? Mam tutaj na myśli zakup złota w sztabkach, ewentualnie monetach. Nie chodzi mi o kupowanie wyrobów ze złota, np. łańcuszków czy pierścionków, ale np. o takie złoto inwestycyjne - pod tym linkiem jest przykładowa oferta produktów o jakie mi chodzi. Na początek chciałem kupić kilka sztabek i monet. Czy już korzystaliście z takich inwestycji? Czy waszym zdaniem jest to bezpieczne i dochodowe? Nie myślię o szybkich zyskach. Zależy mi na bezpiecznym ulokowaniu pieniędzy na 2-3 lata. Gdzie warto szukać konkretnych informacji czy porad w tym zakresie? Znacie może jakieś dobre forum o tej tematyce? W szczególności poszukuję informacji dla osób początkujących. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojito Napisano Grudzień 15 Zgłoś Share Napisano Grudzień 15 Słyszałam o tym, ale sama się w to nigdy nie bawiłam. Myślę jednak, że warto spróbować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rannik Napisano Lipiec 6 Zgłoś Share Napisano Lipiec 6 nadchodzą ciężkie czasy na inwestowanie Myślę że można popróbować jeszcze granie na walutach. Niektóre wzrosty i spadki kursów walut można przewidzieć. Co do lokat to ciężko sie na cokolwiek zdecydować. Czasem na obrotówce może byc okresowo wyższe oprocentowanie, niż na lokatach, oczywiście poza trzecim filarem, bo to zawsze się opłaca, z uwagi na ulgi w PIT. Ostatnio dużo dobrych opini słyszłem od posiadaczy konta bankowego w Deutsche Banku https://www.deutschebank.pl/klienci-biznesowi/rachunki-i-rozliczenia.html . To u nich właśnie widziałem na koncie dbnet oprocentowanie promocyjne 5% na raqchunku obrotowym. Nie wiem czy jest jeszcze aktualne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojito Napisano Sierpień 3 Zgłoś Share Napisano Sierpień 3 Ciekawą i opłacalną formą inwestycji jest też z całą pewnością venture capital z bestcapital.pl. Sama się w to jeszcze nie bawiłam, ale czytam na ten temat sporo artykułów i widzę, że warto się tym zainteresować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martakaczm Napisano Luty 9 Zgłoś Share Napisano Luty 9 Nie wiem, czy w obecnych czasach jest to dobry pomysł. Jeśli brakuje Wam paru groszy tymczasowo, lepiej chyba wziąć chwilówkę, np. na stronie https://www.centrumpozyczek360.pl. To bardzo fajna porównywarka chwilówek - warto skorzystać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanchopanda Napisano Marzec 18 Zgłoś Share Napisano Marzec 18 Sam myślę o zainwestowaniu w tym roku części oszczędności w jakieś złote monety czy sztabki. Tak się tylko zastanawiam jak szybko upłynnić takie złoto, w sytuacji gdy potrzebujemy gotówki? Czy na przykład korzystać z tego typu stron czy raczej szukać gdzieś lokalnie? Ja jestem z mniejszej miejscowości i średnio miałbym gdzie sprzedać w dobrej cenie złote monety. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paris Napisano Maj 11 Zgłoś Share Napisano Maj 11 Złoto to coś, co chyba zawsze będzie cenne i warte inwestycji. Pieniądze ciągle się zmieniają, ale złoto to złoto. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts