Skocz do zawartości

Wyjazd dla pracowników

lew

Recommended Posts

Mam małą firmę, zajmującą się usługami IT. W naszym zespole pracuje około 18 pracowników. W ciągu dnia wszyscy są dość zajęci, nie ma także po pracy czasu na to aby się spotkać. Chciałbym stworzyć lepszą atmosferę w pracy. Niby nie jest źle, nie ma zgrzytów, ale zależy mi na tym, aby pracownicy nawzwajem lepiej się poznali i żeby w biurze panowała lepsza atmosfera. Na razie jest dość sztywno, wszyscy są pochłonięci tylko pracą, nawet na przerwach. Brakuje takiego luzu psychicznego. Zastanawiam się w jaki sposób można by polepszyć atmosferę w zespole, tak aby zarówno pracownicy między sobą lepiej i swobodniej się porozumiewali, a także żeby mieli lepsze podejście do mnie (jako do szefa; chodzi mi o bardziej nieformalne podejście), a także do dwóch pozostałych przełożonych.

Pomyślałem o zorganizowaniu jakiegoś wyjazdu, który mógłby pomóc w integracji pracowników. Także żeby był formą pewnej motywacji. Żeby pracownicy wrócili po takim wyjeździe bardziej wypoczęci i gotowi do pracy.

Po pierwsze chcę, aby to było dośc wyjątkowe miejsce, spokojne, ale o ciekawej architekturze czy przyrodzie. Coś wyjątkowego. Tak więc raczej Polska odpada, no chyba że znacie naprawdę wyjątkowe miejsce, które mało kto zna. Dodatkowo, żeby można było tam zorganizować jakieś atrakcje. Może to być zwiedzanie ciekawych miejsc lub jakaś aktywność sportowa.

Tak przeszukiwałem różne strony z wyjazdami integracyjnymi/motywacyjnymi i trafiłem m.in. tutaj http://www.wyjazdygrupowe.pl/wyjazdy-motywacyjne.html- jest tam kilka ciekawych ofert. Na przykład zainteresowała mnie wycieczka do Szwecji wraz ze zwiedzaniem wyspy Olandii i Sztokholmu. Jest to rejs z Gdyni, w sumie 6 dni obejmuje całość, sporo atrakcji. Czy organizowaliście jakieś wyjazdy motywacyjne w takiej formie? Co jeszcze warto brać pod uwagę? Jakie kierunku, atrakcje? Szukam wszelkich inspiracji...

• 1 month later...
  • 1 year later...

Ja też raczej stawiam na wyjazdy krajowe. Nasza firma właściwie rok rocznie organizuje takie wypady integracyjne, które są świetną okazją do rozluźnienia i wspólnej rozrywki. To w pewien sposób umacnia pracowników jako grupę. Ostatnio szukając ciekawych ofert natrafiło się na taką związaną z wyjazdami firmowymi w góry do Istebnej na tej stronie: http://bcamp.pl/dla-firm/  co jest dość ciekawą opcją. Mają tam dość rozbudowaną bazę, można zagrać w paintball, skorzystać z parku linowego, ceny też są przystępne, no i jest możliwość dostosowania oferty do konkretnej grupy. Takie wyjazdy to świetna sprawa i zdecydowanie warto wykorzystywać takie możliwości.

• Utwórz nowe...