bocja Napisano Czerwiec 21 Zgłoś Share Napisano Czerwiec 21 W wielu miastach w Polsce propaguje się picie kranówki jako alternatywy do popularnej wody z PET-ów. Zaczęło się chyba w Łodzi gdzie okazało się, że woda która płynie tam w kranach może konkurować z niejedną woda mineralną, nawet z wyższej półki. To za sprawą upadku przemysłu włókienniczego po którym zostały w mieście studnie z woda oligoceńską, którą teraz wykorzystuje zakład wodociągów. Do skandalu doszło tez w Wielkiej Brytanii. Tamtejsza sieć marketów spożywczych zaczęła wprowadziła do swoich sklepów butelkowaną kranówę. Po co wiec produkować tony butelek? Może prezydent Biedroń ma dobry pomysł by nakazać urzędnikom pica wody z kranu. Na wszelki wypadek ja bym tę wodę filtrował. Jest teraz tyle różnych możliwości instalacji różnych filtrów, że dla bezpieczeństwa wolałbym nie ryzykować. No może nie żeby uzyskiwać wodę o czystości labolatoryjnej http://proekojp.pl/produkty/odwrocona-osmoza-w-zastosowaniu-laboratoryjnym/ , ale jakiś filtr na węgiel aktywowany by nie zaszkodził. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaN Napisano Czerwiec 26 Zgłoś Share Napisano Czerwiec 26 Coś czytałam kiedyś, że tesco nam kranówkę sprzedaje, więc czemu nie brać z własnego kranu:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojito Napisano Lipiec 2 Zgłoś Share Napisano Lipiec 2 Wow, widziałam podobny obraz w Tunezji kilka lat temu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramambarbar Napisano Lipiec 6 Zgłoś Share Napisano Lipiec 6 prezydent Słupska Robert Biedroń zrezygnował z zamawiania dla urzędu wody mineralnej i poleca kranówkę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunsee Napisano Lipiec 7 Zgłoś Share Napisano Lipiec 7 W restauracjach w Londynie można bez problemu zamówić do posiłku wodę z kranu. Jest bezpłatna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojito Napisano Wrzesień 15 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 15 Niestety nie w każdym mieście kranówka nadaje się do picia. Na Śląsku np. jest z tym spory problem i to nawet nie kwestia samej wody, a brudnych rur. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapito Napisano Wrzesień 25 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 25 ja piję kranówke i żyję, a butelkowanej nie lubię, nawet smakowo jakos nie pasuje mi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojito Napisano Wrzesień 28 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 28 A gdzie mieszkasz, że ta woda tak Ci smakuje. U nas jest okropna, pełna kamienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infrasmatt Napisano Listopad 9 Zgłoś Share Napisano Listopad 9 Też jestem zwolenniczką picia wody z kranu, oczywiście przefiltrowanej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts