Blueone Napisano Marzec 25 Zgłoś Share Napisano Marzec 25 Od pewnego czasu chcę założyć swój pierwszy kurs e-learningowy. Jeszcze tego wcześniej nie robiłam, więc to jest spore wyzwanie dla mnie. Poszukuję aktualnie jakiejś dobrej platformy aby można było w prosty sposób zarządzać kursem. Na razie znalazłam coś takiego jak Edito e-learning. Jak się rozczytałam w funkcjonalnościach to są takie jak e-lekcje, e-testy, ankiety, chat, użytkownicy i inne. Trochę jest to chyba podobne do Moodle ale wydaje się łatwiejsze w obsłudze. Jest tam też wbudowana platforma mailingowa http://www.elearning.ideo.pl/funkcjonalnosci/platforma-mailingowa/. Wszystko ładnie jednak nie wiem jak to w praktyce się przedstawia. Może już ktoś z was tworzył jakiś kurs i może mi doradzić jak to dobrze zrobić aby kursanci byli zaciekawieni. Na początek tematyka kursu dotyczyłaby tworzenia i zarządzania Wordpressem. Głównym odbiorcą byliby uczniowie liceów i techników. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts