ramambarbar Napisano Lipiec 15 Zgłoś Share Napisano Lipiec 15 Odchudzanie substancjami stymulującymi takimi jak efedryna, amfetamina, fentermina to kolejna niebezpieczna moda z zachodu. Dziś wielu osobom brakuje cierpliwości. Zamiast stawiać na bezpieczne dla zdrowia wolniejsze sposoby zrzucania zbędnych kilogramów, oczekują natychmiastowych efektów, nie bacząc na to, że sięgając po niebezpieczne substancje uzależniające, szkodzą sobie znacznie bardziej. Preparaty oparte o efedrynę stanowią ponad jedną trzecią wszystkich preparatów sprzedanych na rynku sportowych suplementów. Każdego roku w Stanach Zjednoczonych osoby w różnym wieku przyjmują bezpiecznie dziesiątki milionów dawek.Polacy najczęściej kupują w internecie meizitang, chiński preparat odchudzający. Zamiast lotosu i wyciągu z arbuza zawiera sibutraminę - pochodną amfetaminy , która m.in. hamuje głód. I poważnie zagraża zdrowiu - ostrzega Marcin Zawadzki,lekarz toksykolog. W zbyt dużych dawkach wpływa na układ krążenia, hormonalny oraz na ośrodkowy układ nerwowy: zaburza pracę serca i mózgu, upośledza koncentrację, powoduje napady paniki i gwałtowne skoki ciśnienia, może także doprowadzić do uszkodzenia nerek i wątroby. Źródło : [www.doz.pl/czytelnia/a4172-Odchudzanie_amfetamina] Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paris Napisano Lipiec 22 Zgłoś Share Napisano Lipiec 22 Nie powinno się odchudzać na skróty, tylko powoli i systematycznie zrzucać wagę pracując nad swoją sylwetką. Niestety większość ludzi woli iść na skróty, a potem nie wychodzi z tego nic dobrego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilon Napisano Październik 16 Zgłoś Share Napisano Październik 16 Ja trochę poszłam na skróty Zaczęłam chodzić do Vici Clinic w Krakowie na kriolipolizę. To nieinwazyjny, bezpieczny zabieg miejscowej redukcji tkanki tłuszczowej, dzięki któremu można stracić nawet kilka centymetrów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hania56 Napisano Listopad 26 Zgłoś Share Napisano Listopad 26 Żeby odchudzanie przyniosło dobre rezultaty na pewno potrzebny jest ruch, gimastyka. Bez tego i dobrej diety żadne specyfiki nie pomogą. Jedynie można wspomóc się suplementami diety, które oczyszczają organizm z toksyn i metali ciężkich, może to być np. Proszek Zasadowy http://www.langsteiner.eu/pl/produkty/proszek-zasadowy/ . Proszek ten w składzie ma witaminę C (ma silne właściwości oczyszczające), E oraz mikroelementy, które w organizmie przywracają równowagę kwasowo-zasadową. Po pewnym czasie widać już efekty w układzie pokarmowym gdyż znika zgaga i poprawia się stan flory bakteryjnej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rklaudia Napisano Grudzień 1 Zgłoś Share Napisano Grudzień 1 każde odchudzanie nie jest dobre, ale skuteczne Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
langoszowa Napisano Styczeń 3 Zgłoś Share Napisano Styczeń 3 Tak naprawdę rzeczy zacząć efektywnie chudnąć to najpierw trzeba zacząć zmieniać swoje myślenie. Ta zmiana wcale nie jest łatwa, u jednych trwa dłużej u innych krócej, ale warto podjąć wyzwanie, bo zdecydowanie wychodzi to na zdrowie. Ja długo zabierałam się za dietę, ale dopiero zmiana nawyków żywieniowych, staly, regularny (bardzo ważne!) ruch + zdrowe posiłki coś zaczęły zmieniać w mojej sylwetce i głowie. To jednak nie wszystko. U mnie problemem były też problemy zdrowotne - musiałam najpierw gruntownie się przebadać, by mieć pewność co mi jest i jak się leczyć. Naprawdę sporo jest czynników, które wypada wziąć pod uwagę jeśli idzie o kompleksowe odchudzanie. Polecam choćby artykuł na https://zdrowie.enel.pl/kategoria,63-uroda-i-zdrowy-styl-zycia.html na temat porad jak prawidłowo dbać o siebie. Nie chce przyklejać tamtej treści - ale w moim wypadku odcudzanie wreszcie zaczelo przynosić efekty. Warto tylko podejść do tego (jak do wszystkiego w życiu) z głową. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martakaczm Napisano Styczeń 23 Zgłoś Share Napisano Styczeń 23 Nie ma co się odchudzać na skróty. Trzeba się zebrać i iść ćwiczyć. Tylko w ten sposób uda się Wam zdrowo schudnąć. Bardzo dobrą opcją jest siłownia rzeszów, gdzie za karnet nie zapłacicie wiele, a klub otwarty jest 24 godziny na dobę w każdy dzień roku. Dodatkowo w cenie macie do wyboru bardzo dużo różnorodnych zajęć fitness. Jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wera1122 Napisano Luty 3 Zgłoś Share Napisano Luty 3 ja by nie dzialaly te metody na skroty to wszystko zalezy od organizmu jego kondycji i wytrzymalosci psychicznej szcegolnie przy amfetaminie _____________________ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totatequila Napisano Luty 17 Zgłoś Share Napisano Luty 17 działanie na skróty to przecież nawet nie dość że nie jest zdrowe to i szok dla organizmu... sama przytyłam dość szybko w ostatnim czasie i nie mogę patrzeć na moje rozstępy ale w życiu nie będę się truła, do sylwetki ze szkoły średniej dojdę własną ciężką pracą z której będę mogła mieć satysfakcję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barkoni Napisano Luty 20 Zgłoś Share Napisano Luty 20 Najlepiej jest odchudzać się pomału! Jak zrobimy to za szybko i zrzucimy wagę nasza skóra może nie mieć czasu się przyzwyczaić i obkurczyć. Potem bardzo smętnie to wygląda. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wioll 26 Napisano Marzec 2 Zgłoś Share Napisano Marzec 2 Po drugie nie stosujmy słowa dieta, bo to najgorsze słowo świata, które wręcz działa destrukcyjnie. Kiedy mówimy jesteśmy na diecie, jednocześnie chcemy zjeśc wszystkie lody i ciasta w sklepie. Dieta to powiinien być nasz stały system odchudzania. Ciągłość.. w życiu najważniejszy jest złoty środek, inaczej zgłupiejemy No i to co jest istotne to wszelkiego rodzaju ruch, którego z wiekiem jest coraz to mniej. Jeżeli chcemy coś schudnąć dorzućmy więcej kroków, mniej autobusów, wiecej basenu i żadnych tabletek. i tak mamy dużo chemii wszędzie, po co sobie jeszcze dokładać, Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emildo Napisano Listopad 23 Zgłoś Share Napisano Listopad 23 Odchudzanie się suplementami nie ma żadnego sensu. Skuteczne odchudzanie składa się z dwóch rzeczy regularnej aktywnosci fizycznej zdrowej zbilansowanej diety o ujemnym zapotrzebowaniu energetycznym Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts