Skocz do zawartości

Jaki najlepszy kurier

piet

Recommended Posts

Witam, chciałbym wyslac replike ASG do Irlandii i mam do was zapytanie. Jaką firme kurierską polecacie która zapewnia szybkie i bezpieczne przesylki i była by możliwośc odebrania paczki z pod domu ?

Pozdrawiam

Sam na pierwszym miejscu stawiam DHL.Paczki zawsze przychodzą w dobrym stanie. Odbierałem ich paczki oraz wiele razy za ich pomocą wysyłałem i wszystko było ok ( zdarza mi się sprzedawać na allegro różne uzywane rzeczy i jeśli jest to coś cennego to wolę to wysłać kurierem, ta droga jest bezpieczniejsza). Za granicę za ich pomocą nie wysyłałem ale wiem,ze jest tam taka opcja.

Na ich stronie jest opis jak zamówić kuriera  - jest tam również opisane jakie są dokładne ceny paczek kurierskich. Wszystko zależne jest od wymiarów oraz wagi paczki. Najtańsze zaczynaja się już od 15 zł. 

DHL - nigdy nie miałem najmniejszych problemów z ta firmą, pełna profeska. Natomiast jeżeli chodzi o transport morski to miałem doświadczenie z firmą drobnicamorska.pl która specjalizuje się w transporcie z chin, ja właśnie sprowadzałem sobie jakieś rzeczy z tego kraju i wszystko przebiegło prawidłowo

• Utwórz nowe...