sklepsklepowy Napisano Październik 28 Zgłoś Share Napisano Październik 28 Witam! Wynajęta przeze mnie firma kończy prace nad sklepem internetowym. Na dniach przekaże mi gotowy projekt. Jakie dane muszę od nich otrzymać? Przekazanie skończy się podpisaniem protokołu i tam trzeba je umieścić. Z tego co się do tej pory dowiedziałem, są to: - dostęp do bazy danych, ostatnia kopia - dostęp serwera / do ftp'a - dostęp do serwera mysql - synchronizacja z bazą danych produktów (zaciągamy od zewnętrznej firmy) - hasło, login - skrypty Crona Czy o czymś zapomniałem? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
breco Napisano Październik 29 Zgłoś Share Napisano Październik 29 Nie ma konkretnych wytycznych. Wszystko zależy od zlecenia. Tak naprawdę mając dostęp do panelu obsługi hostingu (np. DirectAdmin) - masz dostęp do serwera bazy, dane ftp (oprócz hasła ale możesz stworzyć nowe konta). Mając dostęp do FTP w pliku konfiguracyjnych sklepu są dane do bazy danych. Oczywiste, że dostęp do panelu sklepu, żeby móc nim zarządzać. Synchronizacja produktów to już Twoje ustalenia z firmą. Skrypty Crona - jeżeli takie są to są najczęściej obsługiwane przez silnik skepu (tzn. nie są wpisywane gdzieś zewnętrznie) - więc przy kopii sklepu i bazy będą też one. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_goldweb Napisano Październik 29 Zgłoś Share Napisano Październik 29 Pytanie czy to Twoje konto hostingowe czy ich Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supel3 Napisano Luty 11 Zgłoś Share Napisano Luty 11 Ja z grubsza jestem dokładnie tego samego zdania co mój poprzednik... Nic dodać oraz nic ująć... Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts