piet Napisano Styczeń 15 Zgłoś Share Napisano Styczeń 15 Ostatnio kupiłem. I tak się zastanawiam do czego można go przygotować? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karex Napisano Styczeń 17 Zgłoś Share Napisano Styczeń 17 Do wielu. Mi ogólnie ryż długoziarnisty najlepiej pasuje do kuchni azjatyckiej. Często gotuję takie potrawy ponieważ bardzo lubię tego typu egzotykę i najczęscije wybieram do nich ryż długoziarnisty. Jest sypki oraz jest to jedna ze zdrowszych odmian. Drugi smaczny ryż jaki polecam to ryż basmati. Ryż ten jest najpopularniejsza odmianą ryżu w Indiach. Tak więc bardzo dobrze pasuje do potraw indyjskich takich jak butter chicken czy masala chicken. Nie rozpada się tak jak ryż długoziarnisty i ma tendencję do wchłaniania sosu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts