Gość 3rdb0y Napisano Listopad 13 Zgłoś Share Napisano Listopad 13 Witam, robię pewien projekt. Chciałbym aby na stronie było logo które co jakiś czas zmienia obrazek, z jakimś efektem. Potrzebuję pomocy najlepiej jak najdokładniej. Znalazłem w pewnym szablonie to ale jest pewien prbolem gdy wchodiz sie na stronę pierw pokazany jest kto zrobił (na logu) i dopiero obrazki sie zmieniają. Czy da się w prosty sposób uzyskać taki efekt? Proszę o odpowiedź. Jak by coś strona będzie na Jomla. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpittbull Napisano Kwiecień 2 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 2 No można. Po prosu musisz zrobić logo w animacji. Przypuśćmy, że masz gimpa i masz otwarte swoje przyszłe logo. Każdy obrazek umieszczony jest na innej warstwie. Sposób pierwszy: duplikujesz każdą warstwę np. 5 razy (PPM na daną warstwę i bierzemy duplikuj warstwę) na każdej zduplikowanej warstwie danego obrazka zmniejszamy krycie. Na każdej warstwie po kilka procent tak aby na ostatnie było 0%. Musisz co sobie policzyć (100/ilość warstw wynik to procent jaki należy zmniejszyć na każdej warstwie powyżej). Wtedy uzyskamy fajny efekt. Na końcu bierzemy plik--> zapisz i ustawiamy rozszerzenie na .gif Mam nadzieję że pomogłem, jeśli tak daj "+" djpittbull A tak wgl. to zły dział przenoszę do działu grafika Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webber Napisano Maj 6 Zgłoś Share Napisano Maj 6 Rozwiązań dla twojego przypadku jest wiele, możesz: - zrobić gif'a jak pisze kolega wyżej np za pomocą programu "Simple Gif Animator" - skorzystać z flash'a i zrobić zapetlającą się animację, którą bez problemu osadzisz na stronie - skorzystać z wielu dostępnych darmowy automatycznych ajaxowych rotatorów ;-) - skorzystać z HTML5 i elementu canvas (tutaj już trochę więcej zabawy) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiechu Napisano Październik 10 Zgłoś Share Napisano Październik 10 gimpuj.info Dużo tutoriali, na pewno znajdziesz coś dla Siebie. Sam się na nich uczyłem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monikasap Napisano Listopad 8 Zgłoś Share Napisano Listopad 8 Ja proponuje robic animację we flaschu, nie jest ona moze łatwy ale przyda CI sie bardzo często. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts