Skocz do zawartości

Serwis o grach - co potrzebne?

Leasing

Recommended Posts

Witam.

Mam pomysł na portal o grach lecz nie wiem co do niego będzie potrzebne. Najlepiej, gdyby był jakiś gotowy cms (tak to się chyba nazywa), dzięki któremu nie będę wszystkiego musiał dodawać ja na stronę główną. Trochę byłoby to uciążliwe, gdybym musiał codziennie dodawać recenzję gry np. do "Ostatnie recenzje". Drugą sprawą jest jakiś skrypt logowania i rejestracji, najlepiej taki, który byłby łatwy do wprowadzenia (podpięcia) do strony oraz żeby nie dało się go tak łatwo obejść, żeby wyciągnąć czyjekolwiek dane (jeżeli to możliwe). Do tego jakiś panel użytkownika, nie musi być mocno rozbudowany. Kolejne to jakiś skrypt ankiet. Te, które oferują różnego rodzaju strony po prostu mi nie pasują i chciałbym jakiś łatwy, który mógłbym łatwo dopasować do strony. Potrzebowałbym też jakiegoś systemu wyszukiwarki (jeżeli takie coś istnieje w ogóle) który wyszukiwałby nazw gier lub tagów dodanych np. do recenzji lub poradników. Gdybym miał pieniądze to nie byłoby problemu bo zapłaciłbym za dedykowane skrypty (czy jak to się tam mówi).

Nie wiem czy o to chodzi, ale czy do zakodowanej strony pod XHTML i CSS da się to wszystko podpiąć. Czy będzie potrzebne coś jeszcze? Dodam, że XHTML i CSS mógłbym zakodować tylko dokładnie nie wiem co z powyższym pytaniem. Prosiłbym o jakieś linki do tychże skryptów. :)

Dodam jeszcze, że layout strony już posiadam.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi, Leasing.

Ja niestety nie znam nic darmowego, a po Twojej wypowiedzi mniemam, że nie masz dużego pojęcia o php. W takim wypadku własna edycja jakiegokolwiek cmsa odpada, pozostaje Ci gotowy skrypt. Jedyny w zasadzie jaki znam to arcadescript.com. Kosztuje on 30 dolarów, więc nie jest to majątek,a jest dość zaawansowany. Bez problemu da się podpiąć własny design także.