Skocz do zawartości

Skrypt uploadu...

TheKazaMagic

Recommended Posts

Witam wszystkich :)

Jestem tu nowy i jak inni mówią - ,, ZIELONY " :)

Zwracam się do was z prośbą o pomoc :)

Więc może przedstawie na przykładzie wam problem od samego początku :) :

Mam trzy strony internetowe.

Jedna strona to www.demo1.pl , a druga strona to www.demo2.pl , a trzecia to www.demo3.pl .

Serwer na stronie www.demo1.pl ma pojemność 2GB i ograniczony transfer do 50GB miesięcznie.

Serwer na stronie www.demo2.pl ma pojemność 100GB i nieograniczony transfer.

Serwer na stronie www.demo3.pl też ma pojemność 100GB i nieograniczony transfer.

Na stronie www.demo1.pl chce założyć skrypt hostingu plików, czyli że każdy gość / użytkownik może wgrać sobie dowolny plik na mój serwer i po wgraniu pliku dostaje link do strony z wgranym plikiem.

I teraz o to chodzi, że chcę zrobić tak, że uploaduje się pliki ze strony www.demo1.pl, ale te pliki są zapisywane na serwerze strony www.demo2.pl.

Czyli, że po prostu użytkownik wchodzi na stronę www.demo1.pl i wciska guzik wgraj plik, wybiera plik z komputera i naciska guzik wgraj.

Następnie ten plik użytkownika uploaduje się nie na serwer www.demo1.pl, tylko na serwer strony www.demo2.pl.

A drugi problem to to że jeżeli pojemność serwera www.demo2.pl się zapełni to automatycznie już nowe wgrywane pliki zostają uploodowane nie na serwer www.demo2.pl, tylko na czysty serwer www.demo3.pl.

A trzeci ostatni problem to taki, że jeżeli już wgra użytkownik plik na serwer www.demo2.pl ze strony www.demo1.pl to ma się mu pojawić link do strony gdzie będzie mógł podpatrzeć plik / posłuchać muzyczki lub filmu i ściągnąć ten plik.

Tylko chce tak, żeby strona gdzie jest plik tworzyła się na serwerze strony www.demo1.pl, ale docelowy plik żeby był na serwerze www.demo2.pl i z tamtąd pobierała powierzchnie dyskową i transfer strony.

Jest jakiś taki skrypt, który umożliwia te wszystkie funkcje podane powyżej ??

Jeżeli nie ma to możecie pomóc mi jakoś go stworzyć lub dać gotowy ? ;P

Czekam na odpowiedź.

Za pomoc z góry dziękuje :)

• 2 weeks later...

No ja Ci mogę podesłać wiele linków do skryptów uploadu i wystarczy Ci tylko to wgrać, lecz są one pirackie bo czegoś rozbudowanego na pewno za darmo nie dostaniesz.

A wiesz jakie są konsekwencje jeśli Cię ktoś na tym przyłapie?

Jeśli ponadto chcesz te skrypty to mów.

Chyba, że sam byś sobie takie coś napisal, ale nie sądzę ze sobie z tym poradzisz skoro piszesz że jesteś zielony.

Jeśli szukasz gotowych skryptów to luknij sobie na http://scriptmafia.org ;)