Skocz do zawartości

$_SESSION wypełniana dopiero po odświerzeniu strony


marcinp1984

Recommended Posts

Witam

Mam pewien problem i zupełnie nie wiem czemu tak się dzieje, ani nie mam żadnego pomysłu co zmienić aby mogło się to poprawić.

Może zacznę od tego... mam pewien plik html/php z zawartością jak poniżej (mniej więcej ;) chodzi mi głównie o przedstawienie założeń i oczekiwanych efektów)

   <a href="http://xyz.pl/link.php?au=1">
      <img src="http://xyz.pl/link.php?img=1">
   </a>
   <a href="http://xyz.pl/link.php?au=2">
      <img src="http://xyz.pl/link.php?img=2">
   </a>
   <a href="http://xyz.pl/link.php?au=3">
      <img src="http://xyz.pl/link.php?img=3">
   </a>
   <a href="http://xyz.pl/link.php?au=4">
      <img src="http://xyz.pl/link.php?img=4">
   </a>

oraz plik link.php:

   session_start();

   if(isset($_GET['img']))
   {
      $id = intval($_GET['img']);

      (...)

      if (!array_key_exists('url',$_SESSION)) 
      {
         $_SESSION['url'] = array();
      }

      $_SESSION['url'][$id] = $this->aukcje[$id]['id'];
   }


   if(isset($_GET['au']))
   {
      $id = intval($_GET['au']);

      if(isset($_SESSION['url'][$id]))
         header('Location: '.'http://www.testwebapi.pl/item'.$_SESSION['url'][$id].'_aukcja.html');
      else
         header('Location: '.'http://www.testwebapi.pl/show_user_auctions.php?uid='.$this->USER_ID);
   }   

Chcę uzyskać to, abym po kliknięciu na jeden z czterech linków został przekierowany na odpowiednią stronę. I niby wszystko wydaje się być ok bo prawie to działa. Odpalam przeglądarkę wpisuje adres, klikam na 1 z 4 linków i niestety nie odnajduje takiego adresu w sesji i jestem przekierowany do adresu podanego w else. W sumie nic dziwnego bo jak wyrzucę sobie na ekran zawartość tablicy $_SESSION to okazuje się być pusta. Ale jeśli odświeżę przeglądarkę i znów kliknę na któryś z linków wtedy wszystko jest ok, tablica jest już wypełniona i jestem przenoszony w odpowiednie miejsce. Po zamknięciu przeglądarki znów to samo, za pierwszym razem nie odnajduje sesji, a gdy odświeżę już wszystko ok. Może ma ktoś pomysł czym to może być spowodowane? To już któreś z kolei forum na którym się zarejestrowałem bo niestety na poprzednich nie znalazłem żadnej pomocy :(

Link do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
×
×
  • Utwórz nowe...