barni123 Napisano Marzec 13 Zgłoś Share Napisano Marzec 13 Witam zrobiłem sobie fajny panel logowania w css ale nie chce umieszczać całego tego formularza na stronie bo zajmie mi to dużo miejsca.Chcę żeby po naciśnięciu (nie najechaniu)wyrazu Logowanie który znajduje się w nagłówku strony wyświetlił mi się okinko do zalogowania i gdy kliknę myszką w innym miejscu na stronie niż na ten panel to okienko zniknie. Proszę o pomoc Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Marzec 14 Zgłoś Share Napisano Marzec 14 Przetestuj sobie poniższy kod. Działa jak opisałeś, po kliknięciu w link pokazuje diva, a ukrywa go jeżeli kliknie się w inne miejsce na stronie. <html> <head> <title>...</title> <script type="text/javascript"> var now = false; function show(id, event) { hide(); document.getElementById(id).style.display = 'block'; now = id; event.stopPropagation(); } var tag; function hide() { if(now) { document.getElementById(now).style.display = 'none'; } } </script> </head> <body onclick="hide();"> <div onclick="event.stopPropagation();" id="jeden" style="width: 50%; height: 50%; border: 1px solid black; display: none;">fdf1</div> <div onclick="event.stopPropagation();" id="dwa" style="width: 50%; height: 50%; border: 1px solid black; display: none;">fdf2</div> <div onclick="event.stopPropagation();" id="trzy" style="width: 50%; height: 50%; border: 1px solid black; display: none;">fdf33</div> <br /> <a href="#null" onclick="show('jeden', event);">jeden</a><br /> <a href="#null" onclick="show('dwa', event);">dwa</a><br /> <a href="#null" onclick="show('trzy', event);">trzy</a><br /> </body> </html> Kod pochodzi z forum php.pl 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barni123 Napisano Marzec 14 Autor Zgłoś Share Napisano Marzec 14 Dzięki wielkie zrobiłeś to tak jak chciałem ale jak jeszcze zrobić żeby okinko chowało się nie tylko jak klikam poza jego obszar ale także jak klikam na tego linka ? 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Marzec 14 Zgłoś Share Napisano Marzec 14 Dzięki wielkie zrobiłeś to tak jak chciałem ale jak jeszcze zrobić żeby okinko chowało się nie tylko jak klikam poza jego obszar ale także jak klikam na tego linka ? Możesz stworzyć link "zamknij" i przypisać mu wartość: onclick="hide();" 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts