Gość Slynx Napisano Styczeń 1 Zgłoś Share Napisano Styczeń 1 Problem wydaje się prosty jednak na poprzednim forum sobie z tym nie poradzili dlatego piszę tutaj. Skorzystałem z ramki bo była idealna do strony, nie chciałem przeładowywać całej strony, a jedynie ładować poszczególne podstrony właśnie do ramki (<- Tak to się pisze ?) Jednak problem pojawił się przy przewijaniu strony wewnątrz niej. Naturalnie wyskoczyły standardowe paski przewijania. I to z nimi jest problem. Nie pasują do strony. Można je jakoś usunąć albo zamienić na coś innego ? I jeśli już usunąć to tak żeby pozostała możliwość przewijania strony. Kółkiem myszki. (Piszę szczegółowo bo na poprzednim forum wymyślili, taki bajer że tylko klawiszami można było;p) Z pewnością można to jeszcze zrobić z CSS, ale strona główna musi pozostać statyczna, "nie przewijalna". To moja pierwsza stronka i nigdy html i css-em się nie bawiłem dlatego jeszcze wszystkich możliwości nie znam. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reznik Napisano Styczeń 2 Zgłoś Share Napisano Styczeń 2 to ci nie pokaże scrollów, ale nie wiem czy będzie można przesuwać ramkę <iframe src ="link" width="200" height="200" scrolling="no"></iframe> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Styczeń 2 Zgłoś Share Napisano Styczeń 2 Nie będzie można przesuwać ramki scrollem, tylko strzałkami Scrolling ma tylko trzy atrybuty (yes, no, auto) więc możliwość kombinowania jest dosyć ograniczona. Możesz spróbować zmienić kolory srollów kodem: <style type="text/css"> body { background-color=#XXXXXX; scrollbar-base-color:#XXXXXX; scrollbar-face-color:#XXXXXX; scrollbar-arrow-color:#XXXXXX; </style> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slynx Napisano Styczeń 2 Zgłoś Share Napisano Styczeń 2 I tylko tyle da się zrobić ?:/ Nie da się tego pozbyć całkowicie ?:/ A jak nie to jak można to czymś zastąpić ? Tak jak mówiłem, chciałem żeby tylko do wewnątrz strony głównej były ładowane podstrony, a sama główna strona byłaby nieprzewijalna. Wszystkie które widziałem to są przewijalne i bodajże mają chyba w stylach "background-image:repeat" czy jakoś tak. Przecież musi być jakiś sposób, coś tam zamiast niego podstawić...:/ Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WisJa Napisano Styczeń 2 Zgłoś Share Napisano Styczeń 2 Najlepiej wywalić ramki i zamiast tego użyć div-ów (CSS) oraz bardzo prostej metody include(); (PHP). Daj kod to Ci pomogę Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Slynx Napisano Styczeń 2 Zgłoś Share Napisano Styczeń 2 Już mam, tzn. z tymi scrollbarami;) "Poczytaj o jquery i o jScrollPane, w tym można sobie skonfigurować paski przewijana tak by pasowały do twojej strony. Co do ramek to nie używaj ich, a skorzystaj z diva i za pomocą funkcji include (o ile masz możliwość skorzystać z php) wstaw zawartość ramki do tego diva." A PHP nie wchodzi w grę. Przynajmniej na początek. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhfbg564 Napisano Styczeń 10 Zgłoś Share Napisano Styczeń 10 Bardzo przydatne odpowiedzi Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsfdg64 Napisano Styczeń 11 Zgłoś Share Napisano Styczeń 11 Przyda mi się również pytanie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob.mark Napisano Kwiecień 15 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 15 Można zrobić tak, aby każda wczytywana podstrona idealnie dopasowywała się do ramki niezależnie od rozmiarów bez pasków przewijania. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts