Skocz do zawartości

seriale24h

genmic

Recommended Posts

Przygotowuje stronę z linkami do seriali (te teraz umieszczone nie działają jednak nie o to chodzi :P ).

Cały skrypt tworzę przy pomocy php/mysql - wszystkie dane praktycznie pobierane są z bazy danych więc z aktualizacją nie ma problemu.

Chcę jednak napisać skrypcik który umożliwi użytkownikowi wybranie serialu i w momencie dodania nowego odcinku - nowe linki dostanie na email itp..

niestety jako początkujący skrypter nie mam zbytnio pomysłu jak najłatwiej i optymalnie to zrobić. (Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłem).

Dodatkowe proszę oczywiście o ocenę tego co jest - szaty graficznej, sposobu wybierania seriali oraz bocznego menu wybranego serialu. (najlepiej od razu przejść do "LOST").

Wszelkie sugestie mile widziane.

http://kondycja.nazwa.pl/seriale24h/index.php

Wygląd, nawigacja i działanie bardzo ładnie, 5/6 się należy jak nic.

Zależnie od podstrony na końcu masz za dużo o jeden lub dwa </div>. Jest trochę więcej drobnych błędów niezgodnych ze standardami xhtml ale o tym pewnie wiesz i poprawisz.

Co do skryptu to wiele Ci nie pomogę gdyż sam jestem początkujący

Myślę, że nienajgorszym rozwiązaniem byłoby utworzenie dodatkowej tabeli o nazwie subskrypcje. W niej trzymałbyś ID użytkowników oraz nazwy seriali jakie masz na stronie.

Tablekla miałaby się składać z pola uID, lost, heroes, house, lietome, dexter, fringe.

Domyślna wartość wszystkich pól byłaby zero (za wyjątkiem uID). Gdy użytkownik wyrazi chęć otrzymywania e-maili o nowych linkach z danego serialu skrypt zmieni wartość z domyślnego zera na jedynkę.

Wysyłając maila do osób pobiera wszystkie ID użytkowników gdzie przy danym serialu widnieje jedynka. Później chyba wiesz co robić. Mam nadzieję, że też zrozumiale napisałem:).

Koniecznie dodaj metatagi => słowa kluczowe i opis strony!

Dzięki zrozumiałem - całkiem ciekawy pomysł ;D

Gdy skończę pracę oczywiście pokaże efekty.

Błędy w standardach oczywiście wiem że są (Kod poprawiam zawsze na końcu - pewnie zły nawyk)

Meta tagi faktycznie uciekły :P

• Utwórz nowe...