genmic Napisano Lipiec 31 Zgłoś Share Napisano Lipiec 31 Przygotowuje stronę z linkami do seriali (te teraz umieszczone nie działają jednak nie o to chodzi ). Cały skrypt tworzę przy pomocy php/mysql - wszystkie dane praktycznie pobierane są z bazy danych więc z aktualizacją nie ma problemu. Chcę jednak napisać skrypcik który umożliwi użytkownikowi wybranie serialu i w momencie dodania nowego odcinku - nowe linki dostanie na email itp.. niestety jako początkujący skrypter nie mam zbytnio pomysłu jak najłatwiej i optymalnie to zrobić. (Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłem). Dodatkowe proszę oczywiście o ocenę tego co jest - szaty graficznej, sposobu wybierania seriali oraz bocznego menu wybranego serialu. (najlepiej od razu przejść do "LOST"). Wszelkie sugestie mile widziane. http://kondycja.nazwa.pl/seriale24h/index.php Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano Lipiec 31 Zgłoś Share Napisano Lipiec 31 Wygląd, nawigacja i działanie bardzo ładnie, 5/6 się należy jak nic. Zależnie od podstrony na końcu masz za dużo o jeden lub dwa </div>. Jest trochę więcej drobnych błędów niezgodnych ze standardami xhtml ale o tym pewnie wiesz i poprawisz. Co do skryptu to wiele Ci nie pomogę gdyż sam jestem początkujący Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Lipiec 31 Zgłoś Share Napisano Lipiec 31 Myślę, że nienajgorszym rozwiązaniem byłoby utworzenie dodatkowej tabeli o nazwie subskrypcje. W niej trzymałbyś ID użytkowników oraz nazwy seriali jakie masz na stronie. Tablekla miałaby się składać z pola uID, lost, heroes, house, lietome, dexter, fringe. Domyślna wartość wszystkich pól byłaby zero (za wyjątkiem uID). Gdy użytkownik wyrazi chęć otrzymywania e-maili o nowych linkach z danego serialu skrypt zmieni wartość z domyślnego zera na jedynkę. Wysyłając maila do osób pobiera wszystkie ID użytkowników gdzie przy danym serialu widnieje jedynka. Później chyba wiesz co robić. Mam nadzieję, że też zrozumiale napisałem:). Koniecznie dodaj metatagi => słowa kluczowe i opis strony! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genmic Napisano Lipiec 31 Autor Zgłoś Share Napisano Lipiec 31 Dzięki zrozumiałem - całkiem ciekawy pomysł ;D Gdy skończę pracę oczywiście pokaże efekty. Błędy w standardach oczywiście wiem że są (Kod poprawiam zawsze na końcu - pewnie zły nawyk) Meta tagi faktycznie uciekły Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts