damtox Napisano Maj 28 Zgłoś Share Napisano Maj 28 Nie wiem czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, ale ja zastanawiałem się nad tym... Dlaczego wszędzie jest SEO a w Polsce pozycjonowanie? Chodzi mi o odnajdowanie firm wykonujących usługi seo. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imb Napisano Czerwiec 13 Zgłoś Share Napisano Czerwiec 13 Najwyraźniej określenie "optymalizacja dla wyszukiwarek" się nie przyjęło. Polacy zawsze mieli talent do tłumaczenia angielskich nazw - wystarczy spojrzeć na tytuły filmów i jak są one tłumaczone Poza tym samo określenie "pozycjonowanie" świadczy, że czynność ma coś wspólnego ze zdobywaniem pozycji. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lvcas Napisano Lipiec 8 Zgłoś Share Napisano Lipiec 8 SEO to zbiór metod polegających na pozycjonowaniu. A pozycjonowanie jest różnie uważane. --- Zapraszam: wideofilmowanie Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frycia Napisano Lipiec 22 Zgłoś Share Napisano Lipiec 22 Sądzę, że dobrze, iż w Polsce jest "pozycjonowanie", a nie SEO (oczywiście 'search engine optimization' z angielskiego), bo nie musimy we wszystkim małpować Zachodu i dobrze jest podkreślać swoją odrębność narodowościową. Amerykanie i Brytyjczycy stosują całą masę akronimów w różnych branżach, takich jak IT (i znowu akronim) czy medycyna. To i pomaga, i utrudnia życie, gdyż jak nauczą się już akronimów, to szybciej mogą się porozumiewać, ale jak nie znają danego akronimu, to trudniej zrozumieć sens wypowiedzi go zawierającej, a my, Polacy, może i więcej się "upiszemy" (pozycjonowanie to aż 14 znaków,a SEO 3), jednak do większej grupy odbiorców przekaz dotrze i zostanie odczytany zgodnie z intencją piszącego. Myślę, że takie niewierne tłumaczenie z angielskiego ma większy sens w naszych realiach i jestem przeciwnikiem ogromnej ilości kalek językowych z języka angielskiego, szczególnie głęboko zakorzenionych w szybko rozwijających się branżach, do których bezsprzecznie należy informatyka. Krzewmy język polski, bo jest piękny i odrębny. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu82 Napisano Lipiec 26 Zgłoś Share Napisano Lipiec 26 Bo nasz naród jest słabo wyedukowany językowo i większość nie wiedziałaby co to seo, a pozycjonowanie to łątwiej zapamiętać i skojarzyć z pozycjami w wyszukiwarce Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdolnyslask427 Napisano Lipiec 30 Zgłoś Share Napisano Lipiec 30 Generalnie głupie pytanie, ale to pewnie chodzi o to, że musimy sobie ułatwiać życie, czyli wprowadzamy polskie nazwy, żeby co niektórzy nie połamali sobie języka. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano Sierpień 1 Zgłoś Share Napisano Sierpień 1 Moim zdaniem to dobrze, przynajmniej nie używamy angielskiego skrótu Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleq Napisano Wrzesień 13 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 13 A co w tym złego? Generalnie te słowa są stosowane zastępczo Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noke2 Napisano Wrzesień 26 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 26 Po prostu się nie przyjęło. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olemole Napisano Listopad 18 Zgłoś Share Napisano Listopad 18 Dla mnie "SEO" ma trochę szersze znaczenie niż "pozycjonowani" Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jenot Napisano Grudzień 6 Zgłoś Share Napisano Grudzień 6 Ale pytanie.. a czemu wszędzie jest tv a u nas telewizja? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
franek84 Napisano Styczeń 8 Zgłoś Share Napisano Styczeń 8 Bo w polsce powtarzamy jak papugi ;-) SEO - działania na stronie, które mają podnieść stronę w wynikach POZYCJONOWANIE - Link Building, czyli tworzeni linków. Tyle ;-) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ListySEO.pl Napisano Styczeń 18 Zgłoś Share Napisano Styczeń 18 Bo w polsce powtarzamy jak papugi ;-) SEO - działania na stronie, które mają podnieść stronę w wynikach POZYCJONOWANIE - Link Building, czyli tworzeni linków. Tyle ;-) Według mnie: SEO - tak jak napisałeś Pozycjonowanie = SEO + linkbuilding Nasi zachodni sąsiedzi mają Suchmaschinenoptiemierung - także ja bym na "pozycjonowanie" nie narzekał Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestek Napisano Kwiecień 10 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 10 A co Wy się tak tych definicji czepiacie. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano Kwiecień 17 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 17 Zastanawiam się dlaczego macie problem z nazewnictwem. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano Maj 18 Zgłoś Share Napisano Maj 18 Mi tam podoba się to polskie nazewnictwo. Warto dodać że jest dość zamiennie i swobodnie stosowane z ang. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arpex Napisano Maj 23 Zgłoś Share Napisano Maj 23 Niczego nie rozumiem. SEO i pozycjonowanie to nie jest to samo? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts