szubi Napisano Luty 1 Zgłoś Share Napisano Luty 1 Witam. Mam problem z poprawnym ustawieniem polskich znaków w pliku xml, tak jak już gdzieś czytałem trzeba wstawić kodowanie <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> i tak też zrobiłem, plik zapisałem w kodowaniu UTF-8 i nic, ciągle brak polskich liter. Co moge zrobić aby wszystko było ok? Za pomoc wielkie dzięki 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Luty 1 Zgłoś Share Napisano Luty 1 Sprawdź czy na stronie z która czyta ów xml jest ustawione kodowanie. Podaj może przykładowy kod. 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubi Napisano Luty 1 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 1 W pliku index.html mam ustawione kodowanie na : <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubi Napisano Luty 2 Autor Zgłoś Share Napisano Luty 2 czy ktoś może mi pomóc ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano Listopad 25 Zgłoś Share Napisano Listopad 25 Wklej część swojego pliku i zobaczymy. Najprawdopodobniej wina edytora. Spróbuj przez notepad++ i w nim ustaw UTF-8 uprzednio konwertując owym programem swój plik na UTF-8 bez BOM Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noke2 Napisano Wrzesień 26 Zgłoś Share Napisano Wrzesień 26 To na pewno sprawka kodwania. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornelka228 Napisano Lipiec 28 Zgłoś Share Napisano Lipiec 28 hej ;d Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts