Jarek Napisano Lipiec 31 Zgłoś Share Napisano Lipiec 31 Witam. Jak wykonać przycisk który sam będzie się rozszerzał zależnie od tego jak długi będzie tekst na nim? Chodzi mi o coś takiego jak namalowałem tutaj: Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Lipiec 31 Zgłoś Share Napisano Lipiec 31 Nie jestem pewien czy dokładnie o to chodzi, ale spróbuj tak: W cssie daj jako atrybut ".xxx a" do danego linka wstaw: background:url(lewa-strona-buttona.gif) no-repeat left top; jako atrybut ".xxx a span" danego linka wstaw: background:url(prawa-strona-buttona.gif) no-repeat right top; A w kodzie strony wstaw napis między <div class="xxx"><span></span></div> Obrazek prawa-strona-buttona.gif ma zawierać nie tylko zaokrąglenia, ale także ma być długi (jak w załączniku lub dłuży jeżeli potrzeba). Tak czy inaczej będzie wyświetlać tylko jego część (w zależności od długości tekstu). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts