Skocz do zawartości

Jakie bazy danych są teraz na topie?

Gość wladza

Recommended Posts

Gość wladza

Witam

Pytanie jak w temacie: jakie becnie bazy danych są na topie? Które z nich to "przyszłość"?

Co polacacie do strony o książkach elektronicznych ? - tzn jaki skrypt bazy danych.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Gość czopper
Oracle. Każde szanujące się przedsiębiorstwo uzywa baz danych Oracle.
Pozdrawiam i zapraszam do zapoznania się [url=http://przeniesienie.com/w-jakiej-sieci]w jakiej sieci[/url] mają numer Twoi znajomi.

• 5 weeks later...
Gość hana

MySQL, bo darmowa. Raczej nikt go nie przebije :) Profesjonalna jest także baza Oracle'a - ale to do zastosować na szerszą skalę.

• 4 months later...
  • 6 months later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

"na topie" to średnio trafione określenie. Pytanie powinno brzmieć 'Jaką bazę danych wybrać do mojego projektu?'. Wtedy dalej potoczyłoby się 'do jakiego projektu?' itd.

Tutaj dokładnie rozpisałem czym charakteryzują się poszczególne bazy i kiedy, które używać  http://tworcastron.pl/blog/ktora-beze-danych-wybrac/ :)

• 3 weeks later...

To wszystko zależy, np. do mojego sklepu internetowego jubis.pl używamy MySQL bo to w zupełności wystarczy a kopie robimy ręcznie. Ale jeśli firma jest ogromna i zależy jej na bezpieczeństwie danych, koniecznie powinni wybrać np. Oracle, który te mechanizmy ma mocno zaawansowane.

• 2 months later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...