Skocz do zawartości

Odchudzanie, zdrowy tryb życia

Gość Lvcas

Recommended Posts

W kwestii odchudzania najlepszy jest sport. Najwięcej schudłem jak ostro wziąłem się za bieganie i pływanie. Dodatkowo ograniczyłem spożywanie słodyczy, które niestety bardzo lubię :) Do tego w spalaniu tłuszczu pomagają preparaty zawierające w składzie coś takiego jak l'karnityna - w aptece jak widać jest tego sporo. No i najważniejsze przy odchudzaniu to systematyczność. Przede wszystkim trzeba regularnie uprawiać sport. Na pewno nie należy się głodzić, bo to nieskuteczna technika na dłuższą metę. U mnie sprawdza się dużo warzyw i owoców. Unikam też fastfoodów i smażonych potraw.

• 2 weeks later...

Ruch to podstawa, ale ważna jest też odpowiednia dieta. Bez niej nie schudniemy. Ja staram się ruszać codziennie, choć trochę. Trzy razy w tygodniu biegam, 2-3 razy w tygodniu ćwiczę w klubie fitness lub w domu, poza tym odżywiam się zdrowo i zrzuciłam już 4kg, a moje ciało stało się jędrne i sprężyste :). Polecam :)

• 2 months later...
  • 7 months later...

Nie chodzi nawet o to, żeby mniej jeść, a żeby jeść zdrowiej i w mniejszych porcjach, za to większej częstotliwości. Przez te ogromne ilości toksyn, jakie przyjmujemy codziennie w wysoko przetworzonych produktach w zasadzie każdemu z nas przydałoby się oczyszczanie jelita grubego. Niektórzy z nas nawet nie zdają sobie sprawy z tego, jak wiele śmieci zalega w naszym organizmie i źle wpływa zarówno na nasze sapomoczucie jak i zdrowie, a tym samym przemianę materii i sylwetkę.

• 4 weeks later...

Uwielbiam biegać i jeździć na rowerze. Gdy tylko mam okazję staram się brać udział w maratonach. Ostatnio zainteresowałam się triathlonem i mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda mi się wziąć udział w jakiś zawodach.

W wolnej chwili chodzę na siłownie lub biegam po parku. Ćwiczenia i wysiłek fizyczny to mój styl życia, więc gdy tylko mam okazję spędzam ją uprawiając jakiś sport. W czasie wysiłku fizycznego bardzo łatwo zapomina się o problemach i to jest bardzo fajne.

Joga to jedna z najlepszych rzeczy, które spotkały mnie w życiu. Jestem człowiekiem dosyć zapracowanym, dzieci, praca, dom i znowu dzieci i domu. Joga to chwila dla mnie, chwila relaksu, którą spędzam sama ze sobą. Dodatkowo bardzo dobrze wpłynęła na moje ciało, stało się elastyczne i sprężyste.

Dla mnie najlepszym sportem są zakupy z koleżankami. Uwielbiam buszować w sklepach odzieżowych, przebierać się i przymierzać wszystko co ładne. Uwierzcie mi, że człowiek może się na pocić przy takim wysiłku. ;)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Odchuzania nie zawsze popieram, ale zdrowy tryb życia zawsze. Najgorsza rzecz z możliwych, to sytuacja w której bardzo szczupła dziewczyna wmawia sobie że jest gruba i musi się odchudzać. Myśle, że ja prowadzę zdrowy tryb życia.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Zdrowo się nie odżywiam, ale za to uprawiam dużo sportu. Uwielbiam spędzać czas w kajaku i nad wodą. Sporty zimowe też lubię, ale niestety z roku na rok warunki sa coraz gorsze.

• 2 weeks later...

Popieram - znam dziewczynę która głodówkami doprowadziła się do ruiny (anemia i inne kolorowości) - a najlepiej wstać z fotela czy łóżka i ogarnąć jakiś ruch - nawet kilkanaście minut dziennie, ale codziennie! Chyba że dłuższy wysiłek to bez przesady :P w każdym razie moim zdaniem ważne jest samopoczucie - a sama świadomość że cokolwiek robię, już jest spoko :) wtedy chudnie się tylko "przy okazji" :D

Dziś rano odważyłam się wejść na wagę i jestem załamana. Nie chciałam przyjąć do wiadomości, że jestem otyła, niestety moja waga przekracza o znaczną liczbę wagę na którą mogłabym sobie pozwolić. Przy wzroście 160 ważę 82 kilogramy... Muszę wziąć się za siebie i zacząć prowadzić zdrowy tryb życia, żeby zrzucić zbędne kilogramy.

• 2 weeks later...

Ja też kiedyś się załamałam jak zobaczyłam, że ważę 76 kg przy wzroście 155. Zastosowałam dietę owocowo-Warzywną dr Ewy Dąbrowskiej. Schudłam po 6 tygodniach 6 kg. Potem dołączyłam zdrowe odzywianie i duzo jeździłam na rowerze. schudłam kolejne 6 kg po 2 miesiącach. Teraz jestem o wiele lżejsza. mam dużo siły i energii. Polecam wszystkim.

Serwis regeneracja pomp

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Myślę, że każdy człowiek powinien prowadzić zdrowy tryb życia i dbać o siebie. Zdrowe jedzenie, wysiłek fizyczny i brak nałogów to przepis na długowieczność. Ja już od kilku lat biegam i jeżdżę na rowerze prawie codziennie. Doadtkowo utrzymuje zdrową dietę i czuję się wyśmienicie.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Powinno się dbać o zdrowie każdego dnia. Nie jestem fanem drakońskich diet albo wyczerpujących ćwiczeń. Wolę regularnie biegać (dość krótkie dystanse) i stosować zbilansowaną dietę, w której występują wszystkie składniki odżywcze. Ciastko od czasu do czasu też jeszcze nikogo nie zabiło :)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • Utwórz nowe...