darekaxe Napisano Listopad 28 Zgłoś Share Napisano Listopad 28 Po instalacji (podaje się email , dane bazy danych itd) sklepu internetowego pliki są jakoś zmieniane. Jakim poleceniem można przywrócić całość do pierwotnego stanu tzn. aby przeprowadzić ponownie instalację np. po wyczyszczeniu bazy danych ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mervin Napisano Listopad 29 Zgłoś Share Napisano Listopad 29 Z jakiego skryptu sklepu korzystasz? 1 Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekaxe Napisano Listopad 29 Autor Zgłoś Share Napisano Listopad 29 Może wyjaśnię bliżej o co mi chodzi. Mam tzw. gotowca czyli pliki całego sklepu przesłane na serwer. Jest to stara wersja darmowego oprogramowania "gekosale". Gdy pierwszy raz się to odpala to trzeba podać podstawowe dane typu login (administratora ) hasło a potem dane do uprzednio utworzonej bazy danych . Wtedy klika się zainstaluj sklep i możemy korzystać ze sklepu. Chodzi o to że podczas tej operacji pliki są (jak sądzę) jakoś zmieniane i jeśli je ściągam z powrotem na komputer domowy aby je uruchomić na lokalnym serwerze (appache + mysql) to: raz że mam kupę błedów (załączam screen) a dwa gdy wchodzę jako admin to są tam stare dane z poprzedniej instalacji.Z tego wnoszę że jeżeli bym miał pliki sklepu w wersji przed instalacją to może appache (czyli localhost) wyświetlił by mi sklep prawidłowo tzn. tak jak opisałem powyżej podczas pierwszego razu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekaxe Napisano Listopad 30 Autor Zgłoś Share Napisano Listopad 30 O.K. Przeszukałem starego laptopa i znalazłem wersję podstawową (przed instalacją) i tak jak przypuszczałem dało się to uruchomić. Z tego wniosek że jakieś pliki proces instalacji zmienia albo dodaje. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babydakamil Napisano Listopad 29 Zgłoś Share Napisano Listopad 29 Jaki to cms? https://plumeria.sklep.pl Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domli Napisano Sierpień 23 Zgłoś Share Napisano Sierpień 23 ze screena widać, że Gekosale, polski upadły (a szkoda) projekt Dziś warto pójść w rozwijany skrypt Prestashop i lepiej zlecić to specjalistom np https://gopresta.pl Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts