Skocz do zawartości

reset sklepu online

darekaxe

Recommended Posts

Po instalacji (podaje się email , dane bazy danych itd) sklepu internetowego pliki są jakoś zmieniane.

Jakim poleceniem można przywrócić całość do pierwotnego stanu tzn. aby przeprowadzić  ponownie instalację

np. po wyczyszczeniu bazy danych ?

screen.thumb.jpg.c2ebd5e754ce6933fb99d81fe3a106b6.jpgMoże wyjaśnię bliżej o co mi chodzi. Mam tzw. gotowca czyli  pliki całego sklepu  przesłane na serwer.

Jest to stara wersja darmowego oprogramowania "gekosale". Gdy pierwszy raz się to odpala to trzeba podać

podstawowe dane typu login (administratora ) hasło a potem dane do uprzednio utworzonej bazy danych .

Wtedy klika się zainstaluj sklep  i możemy korzystać ze sklepu. Chodzi o to że podczas tej operacji

pliki są (jak sądzę) jakoś zmieniane i jeśli je ściągam z powrotem na komputer domowy aby je uruchomić na lokalnym

serwerze (appache + mysql) to: raz że mam kupę błedów (załączam screen) a dwa gdy wchodzę jako admin to są tam stare

dane z poprzedniej instalacji.Z tego wnoszę że jeżeli bym miał pliki sklepu w wersji przed instalacją to

może appache (czyli localhost) wyświetlił by mi sklep prawidłowo tzn. tak jak opisałem powyżej podczas pierwszego

razu.

• 3 years later...
  • 8 months later...